szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

És a sátánizmust is a rock okozza, de ez már meg sem lep.

Nem túl barátságos a rockzenével a brazil kultúra első számú állami irányítójává, a kormány alá tartozó Nemzeti Művészeti Alap vezetőjévé most kinevezett Dante Mantovani. A CNN összegyűjtötte, mi mindent nyilatkozott az elmúlt időkben az amúgy klasszikus zenei végzettségű Mantovani, aki mostantól évente 60 millió real, azaz nagyjából 4,1 milliárd forint állami kulturális támogatás sorsáról dönt.

Egyszer például arról tartott beszédet, hogy valószínűleg a CIA osztogatott LSD-t Woodstockban, és egyébként is rombolja a rock a morált. Az már annyira nem is meglepő ennek fényében, hogy szerinte Lennon paktumot kötött a sátánnal, de azt is levezette, hogy a rock okozza az abortuszokat. Méghozzá a következő módon:

  • A rock drogozáshoz vezet,
  • a drogozás szexhez,
  • a szex pedig abortuszokhoz.

Ugyan akadnak pontatlanságok ebben a logikai fonalban, de Mantovani talált más problémát is. Mint egyszer elmondta, látott videókat rockkoncertekről, ahol az emberek megdöbbentő dolgot műveltek:

ugráltak.

Mantovani azt azért hozzátette, két kivétel van, akiknek a zenéjét nyugodtan lehet hallgatni, a Metallica és az Angra nevű brazil metálegyüttes. Utóbbinak a basszusgitárosa, Felipe Andreoli az Instagramon üzent erre válaszul: rendkívül kínos, hogy az együttesét így emlegeti "egy eszelős".

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az emberölések és az öngyilkosságok száma is csökken az EU-ban

Az emberölések és az öngyilkosságok száma is csökken az EU-ban

210-zel száguldó SUV-t kaptak el a rendőrök

210-zel száguldó SUV-t kaptak el a rendőrök

Nyugdíjas orvosok foglaltak el egy bezárt kórházat Olaszoszágban - videó

Nyugdíjas orvosok foglaltak el egy bezárt kórházat Olaszoszágban - videó