A brazil kulturális alap elnöke levezette: a rock miatt vannak abortuszok, kivéve a Metallicát

A brazil kulturális alap elnöke levezette: a rock miatt vannak abortuszok, kivéve a Metallicát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

És a sátánizmust is a rock okozza, de ez már meg sem lep.

Nem túl barátságos a rockzenével a brazil kultúra első számú állami irányítójává, a kormány alá tartozó Nemzeti Művészeti Alap vezetőjévé most kinevezett Dante Mantovani. A CNN összegyűjtötte, mi mindent nyilatkozott az elmúlt időkben az amúgy klasszikus zenei végzettségű Mantovani, aki mostantól évente 60 millió real, azaz nagyjából 4,1 milliárd forint állami kulturális támogatás sorsáról dönt.

Egyszer például arról tartott beszédet, hogy valószínűleg a CIA osztogatott LSD-t Woodstockban, és egyébként is rombolja a rock a morált. Az már annyira nem is meglepő ennek fényében, hogy szerinte Lennon paktumot kötött a sátánnal, de azt is levezette, hogy a rock okozza az abortuszokat. Méghozzá a következő módon:

Ugyan akadnak pontatlanságok ebben a logikai fonalban, de Mantovani talált más problémát is. Mint egyszer elmondta, látott videókat rockkoncertekről, ahol az emberek megdöbbentő dolgot műveltek:

ugráltak.

Mantovani azt azért hozzátette, két kivétel van, akiknek a zenéjét nyugodtan lehet hallgatni, a Metallica és az Angra nevű brazil metálegyüttes. Utóbbinak a basszusgitárosa, Felipe Andreoli az Instagramon üzent erre válaszul: rendkívül kínos, hogy az együttesét így emlegeti "egy eszelős".

 

 

Hozzászólások