Bán Teodóra: Nem a személyem körül alakult ki politikai csatározás

Bán Teodóra: Nem a személyem körül alakult ki politikai csatározás

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szabad Tér Színház ügyvezetőjének kinevezését jobb és baloldalon is támogatták.

Bán Teodóra szerint nem volt elfogadható, hogy „menet közben” irányt váltott a főváros a Szabad Tér Színház vezetőjének személyét illetően. A Szabad Tér Színház eddigi ügyvezetője a hvg.hu-nak elmondta, korábban szakmai bizottság mind a hét tagja rá szavazott, Alföldi Róbert, Jordán Tamás vagy Vidnyánszky Attila is, ezért úgy gondolja, nem a személye körül alakult ki politikai csatározás, hanem magát a kiválasztás elvét vitatták.

Bán Teodóra portálunknak elmondta, az esetleges kettős ügyvezetést nem tudja elképzelni a Szabad Tér Színház élén. További részletek a videónkban.

Gulyás Gergely miniszter azt közölte, ha nem a szakmai bizottság által támogatott Bán Teodóra vezeti tovább a kft.-t, akkor a kormány felfüggeszti a tárgyalást a fővárosi színházak fenntartásáról (erről a napokban kell megállapodást kötni a törvényi határidő miatt), és az összes színházát egyedül tarthatja fenn a főváros.

A Fővárosi Közgyűlés korábban zárt ülésen döntött a Szabad Tér Színház vezetői pályázatáról. Karácsony Gergely főpolgármester azt javasolta, hogy a fővárosi önkormányzat fenntartásában lévő, a Margitszigeti és a Városmajori Szabadtéri Színpadot működtető cégnek megosztott vezetése legyen.

A képviselők elfogadták a javaslatot, így a Margitszigeti Szabadtéri Színpadot Bán Teodóra, a Városmajori Szabadtéri Színpadot Benkő Nóra irányítja a jövőben.

Hozzászólások