szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az igazgató nemrég utalásokat tett a színész előéletére. Stohl most azt mondja: elkövetett egy bűnt, amit elismert, amiért bocsánatot kért, amiért letöltötte a büntetését és vállalta érte a felelősséget. Ezt ajánlja Eszenyi Enikőnek is.

Március elején Stohl András is aláírta azt a nyílt levelet, amelyben a volt vígszínházi alkalmazottak a színházban tapasztalható verbális agresszióról írtak.

Eszenyi Enikő csütörtökön lemondott, ám korábban, Rónai Egon vendégeként utalásokat tett a színész előéletére.

Amikor a műsorvezető megkérdezte tőle, hogy Stohl miért írhatta alá a levelet, Eszenyi úgy reagált:

Húha, most erre a kérdésre hadd ne válaszoljak. Ismerjük az Andris történetét, együtt játszunk (…), hadd ne kommentáljam ezt. (…) Lejátszottunk, nem tudom, hány A testőrt. (…) Nem akarok személyeskedni. Azt kérdezem tőled, hogy te tényleg komolyan kérdezed, hogy ő aláírt egy ilyet? És az ő előélete, hogy ő mit csinált, ugye az nem számít ilyenkor?

Az igazgató lemondása után Stohl András a 168 órának jutatta el nyilatkozatát, amelyben azt írta, úgy véli, a döntés a jelenlegi helyzetben az egyetlen járható út volt.

Ha a hasonló esteteket nézzük, amik a közelmúltban történtek, akkor tisztán láthatjuk, hogy nem tehetett mást mint, hogy lemond. Azzal a hangnemmel viszont, ahogy a lemondását megtette nem értek egyet. Önmagát áldozatnak állítja be, akit minden valós ok nélkül máglyára küldtek. Ez hazugság. Ezek az abúzusok megtörténtek, ezért tartom fontosnak, hogy a bizottság a lemondás ellenére is folytassa a kivizsgálást, és derüljön fény az igazságra

- írta a nyilatkozatban és hozzátette: nem Eszenyi az áldozat, hanem azok, akik elszenvedték a hatalommal való visszaélést. Leszögezte, hogy kollégáival együtt nem Eszenyi ellen akart fellépni, azt szerették volna, hogy ilyen abúzus soha, sehol, semmilyen színházban, és egyáltalán sehol ne történjen meg.

Eszenyi Enikő a közelmúltban megjegyzést tett a büntetett előéletemre, ami miatt úgy érzem hitelesem adhatok neki tanácsot: én elkövettem egy bűnt, amit elismertem, amiért bocsánatot kértem, és amiért a
megérdemelt büntetésemet letöltöttem, és vállaltam érte a felelősséget.
Barátilag csak ezt tudom ajánlani Eszenyi Enikőnek is."

Eszenyi Enikő a közelmúltban megjegyzést tett a büntetett előéletemre, ami miatt úgy érzem, hitelesen adhatok neki tanácsot: én elkövettem egy bűnt, amit elismertem, amiért bocsánatot kértem, és amiért a 
megérdemelt büntetésemet letöltöttem, és vállaltam érte a felelősséget. Barátilag csak ezt tudom ajánlani Eszenyi Enikőnek is.

- tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!