Premier: Több országban készült Jamie Winchester új száma és klipje

Premier: Több országban készült Jamie Winchester új száma és klipje

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

8 év után jelentkezik új szerzeménnyel az egy ideje ismét Írországban élő dalszerző-gitáros-énekes. A Best Damn Thing igazi, tőrőlmetszett keserédes popdal.

Jamie Winchester utoljára 2010-ben jelentkezett új albummal, ám, miközben hét éve visszatért szülőhazájába, a zenéléssel nem hagyott fel. Több koncertet is adott azóta Magyarországon, új dalok azonban nem születtek. Idén Félúton című születésnapi koncertjére készült, így előkerültek a korábbi ötletek, amiket zenésztársaival a világ különböző országaiban vettek fel.

„A Best Damn Thing talán az első dal volt, ami megszületett bennem hosszú szünet után. Ez kb. másfél évvel ezelőtt volt, és azóta szép lassan gyűlnek a dalok. Konkrét célom nem volt velük, aztán amikor elkezdtünk beszélni az 50. szülinapomról (ami a Budapest Parkban lesz valamikor szeptemberben, ha minden jól megy), összeállt a terv, és nekiálltunk összehozni egy dalcsokrot az alkalomra” – meséli Jamie Winchester.

„A Best Damn Thing szövege önmagában nem vidám. Az elmúlásról szól, de mégis van benne egy pozitív csavar, nevezetesen az, hogy néha padlót kell fogni ahhoz, hogy egy jobb ember álljon fel. Néha a legpozitívabb dolog, ami történhet az ember életeben az az, hogy valaminek vége”, mesél az új számról a dalszerző-énekes, „Ezt Pásztor Simi producerkent mind tökéletesen figyelmen kívül hagyta, és csavart belőle egy vidám, lendületes popdalt 80-as évekbeli prince-es szintikkel. A klip meg remélem méginkább azt az érzést erősíti. Én mindenesetre nagyon mosolygok tőle, és ezúttal is nagyon köszönöm mindenkinek aki segített benne”

Tekintettel a világjárványra, Jamie Írországban, Borlai Gergő Barcelonában, Pásztor Sámuel és Giret Gábor Budapesten vette fel az új dalokat. Így született meg mások mellett a Best Damn Thing című szám, ami a később megjelenő albumhoz tartozó előzetes szerzemény. Nemcsak a zene készült Európa más-más országában, a dalhoz készített videóban Jamie zenésztársait és barátait otthonukban láthatjuk. Egy pillanatra feltűnik Nagy Viktor vízilabda-világbajnok is, de szép számmal jöttek anyagok Amerikából, Ausztráliából és Magyarországról. Az írországi felvételek készítője pedig nem más, mint Jamie fia, Robin Winchester (ahogy egyébként ő készítette apja aktuális portréfotóit is).

És akkor íme, a dal és videó: