szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Vonderviszt Lajos helyét Szarka Gábor veszi át.

Távozik a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) kancellárja az intézmény működtetését átvett alapítvány kuratóriumának kezdeményezésére – értesült a hvg.hu egyetemi forrásokból. Úgy tudjuk, hogy Vonderviszt Lajos helyére a honvédelmi miniszter korábbi kabinetfőnöke, Szarka Gábor ezredes kerül.

Vonderviszt 2015-ben került az SZFE-re, akkor vette át az intézmény gazdasági irányítását, a megbízatását pedig 2017-ben három évre meghosszabbították. A 444.hu emlékeztetett: a kancellár az egyetem erőltetett tempójú alapítványi formába alakítása során mind az egyetem oktatói és hallgatói, mind a Vidnyánszky Attila vezette kuratórium felé tett gesztusokat.

A lap úgy tudja, hogy Vidnyánszky kedden reggel behívatta és közölte vele, hogy közös megegyezéssel távozik, egyben bemutatta neki az utódját.

Szarka Gábor az életrajza szerint gépesített lövésztisztként és harcjáró üzemeltető üzemmérnökként végzett a Kossuth Lajos Katonai Főiskolán, később biztonság- és védelempolitikai diplomát, majd jogi szakvizsgát szerzett. Ezredessé 2010-ben léptették elő, abban az évben lett Hende Csaba akkori honvédelmi miniszter kabinetfőnöke, miniszteri biztosa. Három évvel később véderő-, katonai és légügyi attasé volt Magyarország párizsi nagykövetségén, majd a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. vezérigazgató-helyettese és stratégiai igazgatója lett. Tavaly nevezték ki a Nemzeti Közszolgálati Egyetem campusáért felelős főigazgatójának.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Motorosok haltak meg egy Dusnoknál történt balesetben

Motorosok haltak meg egy Dusnoknál történt balesetben

Rabló tartotta rettegésben a kál-kápolnai vasútállomás utasait

Rabló tartotta rettegésben a kál-kápolnai vasútállomás utasait

Hét ember ellen emeltek vádat a lefejezett tanár ügyében

Hét ember ellen emeltek vádat a lefejezett tanár ügyében