szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Momentum szerint az egyetem vezetése korlátozta a szenátusi ülés nyilvánosságát, ezért az Oktatási Jogok és az Adatvédelmi biztosnál is panaszt tesz a párt szegedi elnökségi tagja.

A járvány miatt online ülésen tárgyalta a Szegedi Tudományegyetem szenátusa az intézmény alapítványi fenntartásának ügyét. Az ülés előtt pár órával adott ki a SZTE egy közleményt, hogy az ülést előzetes regisztrációval követheti 40 oktató és 20 hallgató, és személyiségi jogokra hivatkozva nem is lehetett azt továbbközvetíteni.

A szegedi Momentum szerint az egyetem megsértette a szervezeti és működési szabályzatot azzal, hogy technikai okokra hivatkozva korlátozták a lehetséges résztvevők számát, így nem biztosították teljeskörűen az egyetemi polgárok számára a nyilvánosságot. A Momentum azt várja, hogy a biztos soron kívül vizsgálja ki az esetet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ibrahimovic ott lesz a közönség nélküli sanremói dalfesztiválon

Ibrahimovic ott lesz a közönség nélküli sanremói dalfesztiválon

Az emelkedő fertőzésszám miatt bezárják az óvodákat Balassagyarmaton

Az emelkedő fertőzésszám miatt bezárják az óvodákat Balassagyarmaton

Maszk nélkül tüntettek Gődényék a Hősök terén

Maszk nélkül tüntettek Gődényék a Hősök terén