szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Számos dologban kellene még tisztábban látniuk – mondta a Sziget ügyvezetője.

Biztatónak tartja a pénteken bejelentett nyitási terveket Kádár Tamás, a Sziget ügyvezetője, ám nem tud még választ adni arra kérdésre, hogy lesz-e idén Sziget fesztivál. Megerősítette, amit korábban mondott: mivel a Sziget a nemzetközi szórakoztatóipari térben mozog, tudniuk kellene egyebek mellett azt, hogy utazhatnak-e a zenekarok és a közönség.

Jamie Cullum csak jövőre, de Tom Jones már idén fellép a VeszprémFesten

Tom Joneson kívül kizárólag magyar fellépők lesznek.

Elmondta: korábban ugyan gondolkoztak azon, hogy esetleg valamilyen szűkített formában megrendezik a fesztivált, vagy hogy kisebb, „spin off” rendezvényeket szerveznének, ám mostanra ezekről a tervekről letettek.

Arra jutottak,

csak akkor lesz Sziget, ha a hagyományos formában – nemzetközi zenekarokkal és közönséggel, a megszokott vagy a megszokotthoz közelítő méretben – meg lehet rendezni.

Tanyára vitt Sziget Fesztivál vagy igazodási pont? Új szerepbe kényszerült a Budapesti Tavaszi Fesztivál

Az állam és a főváros ha néha döcögősen is, de régóta együtt szervezte a Budapesti Tavaszi Fesztivált, az állam most viszont minden egyeztetés nélkül kifarolt mögüle, és minden pénzt, paripát és fegyvert áttett egy új rendezvénybe. De vajon mindez csak az állam hibája?

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!