Napi tévéajánló: Tágra zárt szemek, A Richard Nixon-merénylet, Elégia

Napi tévéajánló: Tágra zárt szemek, A Richard Nixon-merénylet, Elégia

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

A Duna Televízió 23.

A Duna Televízió 23.15-kor a Tágra zárt szemek című lélektani remekművel kedveskedik a tévézni vágyóknak, amely a világhírű rendező, Stanley Kubrick utolsó munkája volt. Az Arthur Schnitzler Álomnovella című elbeszélése alapján 1999-ben készült szuggesztív alkotás középpontjában egy New York-i házaspár áll (Tom Cruise és Nicole Kidman), akik a féltékenységtől szenvedve egyre komolyabb játszmákat játsszanak egymással. Ezek lényege a sorozatos kísértések, mivel így kívánják próbára tenni egymás iránti hűségüket, ám a férj véletlenül eljut egy titkos csoporthoz, aki egészen más szinteken űzik az erotika és érzékiség játékait… Elgondolkoztató és zavarbaejtő filmmel van dolgunk, ahol korántsem kapunk mindenre egyértelmű választ, mégis kötelező azoknak, akik szívesen vesznek el a párkapcsolatok és érzelmek útvesztőjében.

Az RTL Klub 0.05-kor a valós eseményeken alapuló A Richard Nixon-merénylet című filmet történelmi-életrajzi tűzi műsorára. Niels Mueller 2004-ben forgatott lélektani drámájának főhőse Samuel Bicke (Sean Penn karizmatikus alakítása), aki bármennyire is hisz az amerikai álomban, mégis egyre inkább kiábrándul mindenből, miközben élete fokozatosan darabokra hullik. Az idegösszeomlás szélén aztán egy eszelős tervet talál ki: merényletet próbál elkövetni Richard Nixon, az Amerikai Egyesült Államok elnöke ellen… Mindenkinek bátran ajánljuk ezt a megrázó és visszafogott alkotást egy átlagember kálváriájáról és pszichológiai széthullásáról, akit végül teljesen összeroppant a kétségbeesés és magány.

Az HBO 2 0.45-kor a 2008-ban készült Elégia című romantikus drámát vetíti, amely már csak két kiváló főszereplője: Ben Kingsley és Penélope Cruz miatt is érdemes a figyelemre. De ha hozzátesszük, hogy a forgatókönyv a világhírű amerikai író, Philip Roth A haldokló állat című kisregénye alapján készült, a filmet pedig Isabel Coixet (Az élet nélkülem, A szavak titkos élete) rendezte, akkor egyértelművé válik, hogy ezt a mozit nem érdemes kihagyni szombat este. A történet egy nőfaló professzor és fiatal tanítványa közötti ambivalens és megszállott szerelmi viszony érzékeny krónikája, amely minden igyekezetük ellenére úgy tűnik, hogy halálra van ítélve… De vajon sikerül-e megmenteniük?

Hozzászólások