Tetszett a cikk?

KiskunhalasÍgéret: Induláskor a teljes létszám átvétele, minden szerzett jog megtartása.

Kiskunhalas

Ígéret: Induláskor a teljes létszám átvétele, minden szerzett jog megtartása. 2010-ig 2,4 milliárd forint értékű beruházás, műszervásárlás.

Tények: Az első év után a Hospinvest megkezdte a létszám hozzáigazítását az ellátási terület változásához. Amikor 2007-ben 620-ról 520-ra csökkent a kórház aktív ágyainak a száma, az OEP-nek elszámolható teljesítményt pedig 22 százalékkal lefaragták, a cég összesen 90 dolgozótól vált meg, további 50-nek a lejárt szerződését nem hosszabbították meg. 2008 végéig összesen 1,3 milliárd forint értékű beruházás valósult meg.

Hatvan

Ígéret: Az átlépési nyilatkozatot aláírók teljes körű továbbfoglalkoztatása az átvételkor érvényes munkabérrel és szerzett jogokkal. 2006–2007-re mintegy 1 milliárd forintot ígért a Hospinvest a működéshez és az energiatakarékossághoz, a korszerűsítéshez szükséges beruházásokra.

Tények: A 2007-es ágyszámcsökkentést követően 98 dolgozót küldtek el. Összesen 102 millió forintos beruházásra került sor (sürgősségi fogadóhely, patika, tornaterem), azt az uniós pályázatot azonban, amelyen a Hospinvest a felújításhoz remélt többletforrást, máig nem írták ki. A cég megteremtette a szemészeti és fül-orr-gégészeti egynapos ellátás feltételeit.

Gyöngyös

Ígéret: A dolgozók átvétele, a kórház 800 millió forintos adósságának átvállalása.

Tények: A 28 százalékos – az új ágyszámhoz és szakmai struktúrához szabott – karcsúsítást az önkormányzat magára vállalta, ezek után a Hospinvest az összes dolgozót átvette. A béreket nem emelte, a többletjuttatást cafeteriarendszerben oldotta meg. 2008 szeptemberéig egy 95 millió forintos beruházás zárult le, majd pedig a radiológiai fejlesztés és épület-korszerűsítés, utóbbiak 250 millió forintot igényeltek.

Eger

Ígéret: A betegelvándorlás megállítása. A szakmai struktúra átalakítása.

Tények: A II. számú telephely gyógyító osztályainak átköltöztetése a központi épületbe. Egynapos urológiai és szemészeti műtétek feltételeinek megteremtése. Átmeneti visszaesés után 2009 januárjától visszaállt az egy évvel korábbi betegellátási teljesítmény.

Szaniszló Sándor: "A hatalom Dobrev Klárát tekinti a legerősebb ellenfélnek"

Szaniszló Sándor: "A hatalom Dobrev Klárát tekinti a legerősebb ellenfélnek"

Norvég kutatók szerint ki kell venni az országos oltókampányból az AstraZeneca és a Johnson & Johnson vakcináját

Norvég kutatók szerint ki kell venni az országos oltókampányból az AstraZeneca és a Johnson & Johnson vakcináját

Egyelőre csak 57 ezer gyerek teljesítette a közlekedési alapvizsgát

Egyelőre csak 57 ezer gyerek teljesítette a közlekedési alapvizsgát