Tetszett a cikk?

A pekingi olimpia nyitóünnepsége helyi idő szerint 2008. augusztus 8-án este 8 óra 8 perc 8 másodperckor kezdődik.

A pekingi olimpia nyitóünnepsége helyi idő szerint 2008. augusztus 8-án este 8 óra 8 perc 8 másodperckor kezdődik. Nem véletlenül, a kínaiak szerencseszáma ugyanis a 8-as, amelynek kiejtése hasonlít a gazdagság szóéra, és ez jót jelent. A nyolcasnak akkora fontosságot tulajdonítanak a számokat némi túlzással sajátos második nyelvként használó kínaiak, hogy minden módon igyekeznek a birtokába kerülni: rendszámban, házszámon, telefonszámban és bankszámlaszámban. Az olvasatban a nyolcas hatását erősíti az egyes, így Kaliforniában például a Los Angelestől északra fekvő elővárosokban megfigyelték, hogy ez a régió legkedveltebb lakóhelye a kínaiak körében, mivel ott a telefonok körzetszáma 818-as. Pozitív érzések fűződnek a hatos számhoz is, így az annak megháromszorozásával képzett 666-os is keresett Kínában a telefonszámokban, miközben a keresztény kultúrában ez a sátán száma.

A skála másik végén a kínaiaknál a négyes helyezkedik el, ami a mi 13-asunkkal egyenértékűen szerencsétlenséget hordoz, és kiejtése - mint több más ázsiai nyelvben is - a halál szóéhoz közelít. A babonásak igyekeznek is elkerülni, hogy az autójuk rendszámában szerepeljen. De ahogy például az USA-ban számos épületben nincs 13. emelet, úgy Kínában sokszor a negyedik hiányzik.

Trend

A mennyei béke háttere

Tökéletes olimpiát akar rendezni és ezzel a világpolitika porondjára meghatározó szereplőként bejelentkezni Peking, amely ezért semmilyen erőfeszítést nem sajnált. Sem a beruházások több tízmilliárd dolláros költségét, sem a belső ellenzék mosolyoffenzívával elfedett karanténba zárását.

Csütörtökön kezdődik a Sundance Filmfesztivál

Csütörtökön kezdődik a Sundance Filmfesztivál

Joe Biden kutyái is megérkeztek a Fehér Házba

Joe Biden kutyái is megérkeztek a Fehér Házba

Kicsit hibrid, nagyon sportkupé: teszten a BMW M440i

Kicsit hibrid, nagyon sportkupé: teszten a BMW M440i