Tetszett a cikk?

Mostanra biztossá vált: a március 14-ei oroszországi elnökválasztáson elmarad Putyin elnök és a világszerte ismert t.a.

Mostanra biztossá vált: a március 14-ei oroszországi elnökválasztáson elmarad Putyin elnök és a világszerte ismert t.a.T.u. popduót alkotó két tizenéves lány, Léna és Júlia párviadala. Pedig néhány napig többen is azt állították, a lányok hamarosan megkezdik az induláshoz szükséges kétmillió aláírás gyűjtését, és közösen jelöltetik magukat az elnöki posztért. A közös fellépésre már csak azért is szükség lett volna, mert az alkotmány szerint az államfői posztot csak 35 évesnél idősebb személy töltheti be, és a lányok csak együtt felelnek meg ennek a feltételnek. A bejelentés minden bizonnyal azzal is magyarázható, hogy a t.a.T.u. népszerűsége világszerte és Oroszországban is leáldozóban van, és kellett valami, hogy a lányok visszaküzdjék magukat a köztudatba.

A jelöltségét a hivatalos január 6-ai határidőig bejelentett tíz induló között egyébként nem csak a t.a.T.u.-lányok keltettek volna feltűnést, miután a szélsőséges nacionalista Orosz Liberális Demokrata Párt vezetője, Vlagyimir Zsirinovszkij úgy döntött, maga helyett testőrségének parancsnokát, Oleg Maliskint indítja Putyin ellenében. Az ötvenéves egykori ökölvívó tavaly novemberben vált ismertté, amikor az egyik választási vitaműsor után a még bekapcsolt kamerák előtt nekiesett Grigorij Javlinszkijnek, a Jabloko liberális párt vezetőjének.

Monitor

Szeretett vezérük

Oroszországban hatalmas népszerűségnek örvend Vlagyimir Putyinállamfő. A március közepén esedékes elnökválasztáson második mandátumának elnyerésében joggal reménykedő politikus részben annak köszönheti sikereit, hogy az elmúlt években gondosan megtervezett és karbantartott kultuszt alakítottak ki körülötte.

Koronavírusos a svéd királyi család két tagja

Koronavírusos a svéd királyi család két tagja

Európai Parlament: A közmédia egyes tagállamokban kormányzati propagandává silányult

Európai Parlament: A közmédia egyes tagállamokban kormányzati propagandává silányult

Nyolc éves kora óta gamer, most elmondja, mik a kedvenc mobilos játékai

Nyolc éves kora óta gamer, most elmondja, mik a kedvenc mobilos játékai