Tetszett a cikk?

Oroszországban évről évre egyre több közlekedési baleset történik - figyelmeztetett a múlt héten az állami...

Oroszországban évről évre egyre több közlekedési baleset történik - figyelmeztetett a múlt héten az állami közlekedésrendészet főnöke. Viktor Kirjanov elmondta: naponta 105 ember leli halálát, és mintegy hétszázan sérülnek meg az orosz utakon. Az év első felében a közúti szerencsétlenségek száma 5 százalékkal emelkedett, és 8 százalékkal több ember vesztette életét, mint a tavalyi esztendő hasonló időszakában. A statisztika azt mutatja, hogy egyre több az olyan baleset, amelyet fiatal autóvezetők okoznak, és - hiába lepleztek le például a múlt évben mintegy 32 millió szabálytalankodó sofőrt - gyakorlatilag hatástalan a jelenlegi büntetési rendszer, hiszen a bírságok mindössze ötödét tudják behajtani.

Tavaly összesen több mint 204 ezer közlekedési baleset történt Oroszországban (ez 10,8 százalékos növekedést jelent 2002-höz képest), 7,1 százalékkal, 35 612-re nőtt a halálos áldozatok és 13,1 százalékkal, csaknem 244 ezerre a sérültek száma. A személyi sérülést okozó szerencsétlenségek 70 százaléka történt lakott területen. Az ilyen esetek szenvedő alanyai közül minden tizedik vesztette életét, míg az országutakon csaknem kétszer ekkora a halálos áldozatok aránya.

A hivatalos statisztikákból az is kiderül, hogy tavaly a balesetek több mint háromnegyedét (csaknem 29 ezer halálesetet és mintegy 203 ezer sérülést) az autósok szabálytalankodásai okozták, és minden hatodik esetben a vezető ittassága miatt következett be a baj.

Monitor

Szeszélyes utakon

A tanévkezdettel ismét bedugultak Moszkva utcái: hiába épülnek új utak, az autók száma gyorsabban növekszik. Az orosz főváros egyik vezetője szerint - legalábbis a gazdagok számára - a légitaxi-szolgáltatás bevezetése jelentheti a közlekedési gondok megoldását.

Megható videóval mondott köszönetet a Google a járvány ellen küzdő orvosoknak

Megható videóval mondott köszönetet a Google a járvány ellen küzdő orvosoknak

TASZ: Kegyeletsértő az állami lista a koronavírus áldozatairól

TASZ: Kegyeletsértő az állami lista a koronavírus áldozatairól

Az USA-ban már ilyen részletesen látják, merre fertőz a koronavírus

Az USA-ban már ilyen részletesen látják, merre fertőz a koronavírus