szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Észak-magyarországi Áramszolgáltató (Émász) Rt. korlátozza péntektől a DAM Steel Rt. villamosenergia-ellátását.

Boross Norbert, az Émász Rt. kommunikációs igazgatója közleményben tájékoztatta az MTI-t arról, hogy az élet- és vagyonbiztonság megőrzése érdekében - a DAM Steel Rt. képviselőivel egyeztetett módon - 5 megawatt teljesítményre korlátozza a társaság villamosenergia-vételezését. Ez biztosítja a DAM Steel Rt. oxigéngyára, valamint a kohász cég által közvetlenül ellátott fogyasztók minimális üzemelését. Boross Norbert tájékoztatása szerint erre a lépésre azt követően került sor, hogy eredménytelenül zárultak a szolgáltatásról folytatott tárgyalások az Émász és a DAM Steel között.
Az Émász Rt. 2002 ősze óta tárgyal a DAM Steel Rt.-vel a 2003. évre érvényes új közüzemi szerződés megkötéséről. A tárgyalások során az Émász Rt. ajánlatot tett a tulajdonában lévő transzformátor állomás átruházására, amely a DAM Steel számára a kedvezményes nagyfeszültségű tarifák alkalmazását tette volna lehetővé. Az Émász hangoztatja: az ajánlatát azt követően is fenntartotta, hogy a DAM Steel termelését az év elején leállította és csődvédelmet kért. A felek február 11-i tárgyalásukon gyakorlatilag minden részletkérdésben megállapodásra jutottak, végül azonban a DAM Steel Rt. arról tájékoztatta az Émászt, hogy nem tudja aláírni a közüzemi szerződést és a transzformátor állomás átvételére vonatkozó megállapodást, mivel termelésének finanszírozása nem biztosított.
Az áramszolgáltató cég megerősítette: készen áll a tárgyalások folytatására és a megfelelő jogi keretek között hajlandó együttműködni a DAM Steel Rt. villamosenergia-ellátásának biztosítása érdekében.

Így fejtették meg a katicagyilkos katica titkát

Így fejtették meg a katicagyilkos katica titkát

Meghallgatta a Lego a gyerekek kérését: száműzi a műanyag csomagolásokat

Meghallgatta a Lego a gyerekek kérését: száműzi a műanyag csomagolásokat

Amerikai kutatók szerint kifejezetten rossz ötlet templomba menni a járvány idején

Amerikai kutatók szerint kifejezetten rossz ötlet templomba menni a járvány idején