Veres János a PM politikai államtitkár-jelöltje

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A miniszterelnök a pénzügyminiszterrel egyetértésben Veres János szocialista képviselőt javasolja a Pénzügyminisztérium politikai államtitkárának.

A Pénzügyminisztérium közleménye szerint Veres János 1994-től folyamatosan tagja az Országgyűlés Költségvetési és Pénzügyi Bizottságának, amelynek jelenleg is alelnöke. Az államtitkár-jelölt németül társalgási szinten, angolul alapfokon beszél, eredeti végzettsége agrármérnök. Emellett mérlegképes könyvelői, illetve adótanácsadói képesítéssel, mérnök szakközgazdász oklevéllel, közgazdaságtudományi doktori címmel is rendelkezik. Veres kinevezéséről a köztársasági elnök dönt majd.
A PM politikai államtitkári posztja azt követően ürült meg, hogy az eddigi államtitkárt, Burány Sándort Medgyessy Péter miniszterelnök hétfőn kinevezte a foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi tárca élére, amelynek korábbi vezetője, Kiss Péter a kancelláriaminiszteri székben váltja Kiss Elemért. Kiss Elemér múlt hét pénteken mondott le, amiért a hét folyamán több állami vállalatról nyilvánosságra került: szerződéses kapcsolata van azzal az ügyvédi irodával, ahol Kiss korábban dolgozott, s amelyben tulajdonos.