szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Manchester United és a Sporting Lisszabon megállapodást kötött a szoros szakmai együttműködésről, amely a gyermekfutballisták csereprogramjaitól a felnőtt játékosok cseréjén át, a játékospiaci tapasztalatok megosztásáig terjed.

A világfutballban egyedülálló együttműködési szerződést kötött a Manchester United és a Sporting Lisszabon. Az eddigi gyakorlat szerint általában kisebb klubok igyekeztek a nagyok holdudvarába, most azonban két világhírű együttes állapodott meg. A United 1968-ban BEK-et, 1991-ben KEK-et, 1999-ben Bajnokok Ligáját nyert, míg a Sporting 1964-ben az MTK ellen diadalmaskodott az európai kupagyőztesek fináléjában. Az angol és a portugál együttes a jövőben játékosokat cserél, s megosztja egymással a fiatal tehetségek megfigyelésében szerzett tapasztalatait. Az angol és a portugál klub gyerekfutballistái csereutazásokon vesznek majd részt.
Augusztus 6-án Sir Alex Ferguson csapata játssza a nyitó meccset a Sporting új, 52 ezres létesítményében, a Jose Alvalade-stadionban, amely a jövő évi Eb egyik helyszíne lesz. Könnyen elképzelhető az is, hogy az új Figónak nevezett Ricardo Quaresma napokon belül szerződést köt a Manchester Uniteddel. Az angol bajnok hasonló módon működik együtt a belga Antwerpennel, a svéd Brommapojkarnával, az ír Shelbourne-nel, az ausztrál Parramattával és egy oslói klubbal is. (MTI)
Ez egy esős péntek lesz

Ez egy esős péntek lesz

Egy várandós nő múmiáját rejtette az egyiptomi szarkofág

Egy várandós nő múmiáját rejtette az egyiptomi szarkofág

Pert nyert Meghan hercegné a levelét közlő bulvárlap ellen

Pert nyert Meghan hercegné a levelét közlő bulvárlap ellen