Tetszett a cikk?

Az Arago Befektetési Holding Rt. delegálta február 1-jétől a Budapesti Árutőzsde Rt.

Az Arago Befektetési Holding Rt. delegálta február 1-jétől a Budapesti Árutőzsde Rt. (BÁT) új vezérigazgatóját, Bugár Csabát. A döntés meghökkentette a piacot, mivel Bugár az előző kormányzati ciklusban a Fidesz bizalmát élvezve vezette az állami Magyar Követeléskezelő Rt.-t, az Arago viszont szocialista kötődéséről híres. "Kölcsönösen kerestük meg egymást Leisztinger Tamással, az Arago Holding vezetőjével, s kiderült, bármilyenek is a politikai szimpátiáink, mindkettőnknek első az üzlet" - kommentálta a történéseket Bugár.

Az Arago embereit a Budapesti Értéktőzsde vezető testületeibe is beszavazták a részvényesek. Az igazgatóságba (it) Sasinszky Ágnest, a holding vezérigazgató-helyettesét, a felügyelőbizottságba (fb) pedig Gránitz János vezérigazgatót. Az it új tagja lett Jeszenszky Zoltán, a Cashline Értékpapír Rt. jogtanácsosa és Szalay-Berzeviczy Attila, a HVB Bank Rt. igazgatója is. Utóbbi a visszahívott Benke Ákos helyett, aki a HVB-be olvasztott CA-IB Értékpapír Rt. korábbi vezére. Az fb Korányi G. Tamás újságíró-magánbefektetővel, a Baál Vagyonkezelő Kft. képviselőjével is bővült. Mindehhez 75 százalékos egyetértés kellett. A részvényesek úgy döntöttek, ez a szabály a jövőben is megmarad. A Cashline-vezér Albrecht Ottó javaslatára a tőzsdei tisztségviselők a továbbiakban ingyen dolgoznak, ahogyan ez - mondta a cégvezető - 1948-ig is szokás volt.

Pénzügyek

Kettőről az egyre

Hogy az uniós csatlakozás után mekkora forgalom lesz a magyar tőzsdén, azt egyelőre nem lehet tudni, de a pillanatnyilag elkülönült két hazai börze megtette a magáét: eldöntötte, hogy 2005-től valamennyi tőzsdei ügylet egy szervezetben zajlik.

Ezért lehet Zugló az ellenzék állatorvosi lova

Ezért lehet Zugló az ellenzék állatorvosi lova

Fekete-Győr sokat csuklik: A Momentum nyomulása leforrázta az ellenzéket

Fekete-Győr sokat csuklik: A Momentum nyomulása leforrázta az ellenzéket

Eddig több mint 130 ezer magyar kért tartós nagy-britanniai letelepedési engedélyt

Eddig több mint 130 ezer magyar kért tartós nagy-britanniai letelepedési engedélyt