Tetszett a cikk?

2014. február 13-án nyitja meg kapuit a BUDAPEST BOAT SHOW a Budapesti Vásárközpontban, hogy 4 napig a hazai hajós társadalom találkozási pontja legyen. A rendezvény 9500 nm-en több mint 60 kiállítóval, közel 60 vízi járművel, a világ vezető ruházati és vitorla márkáival, lakóautókkal és gazdag programmal vár mindenkit.

A kiállítás két kiemelt témája, az UTÁNPÓTLÁS és a BIZTONSÁG - ezek köré épülnek majd a színpadi beszélgetések.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata elhozza az ország legnagyobb sürgősségi mentőhajóját, a Rupertet, a Tiszai Vízirendészet pedig rendőrségi szolgálati hajót és Tisza tavi szolgálati Jet Ski-t vonultat fel a biztonság jegyében.

A 11-szeres Kékszalag győztes Litkey Farkas itt mutatja be és dedikálja az „Amerre a szél fúj” című új könyvét. Az idéntől minden évben nyílt, Kékszalag tókerülő regattát pedig látványos katamaránok, kerekasztal beszélgetések népszerűsítik majd.

Számos híres magyar hajós osztja majd meg gondolatait, emlékeit a közönséggel, többek között: Méder Áron, Király Zsolt, Kovács Tamás, Rakonczay Gábor, Rauschenberger Miklós, Székely András

Az MVSZ jóvoltából találkozhatunk majd fiatal reménységekkel is: Berecz Zsombor, Érdi Mária, Tomai Balázs, Vadnai Benjamin, Vadnai Jonatán

A kiállítás díszvendége a Tisza-tó, és bemutatkozik a harminc éves Zebegényi Hajóstörténeti Múzeum is.

A hazai hajós elit mellett pedig BOAT SHOW MOZI („A Vitorlázó”; „Kishamis”), csemete vitorlás ruhabörze, valamint élvonalbeli oktatással, utánpótlás neveléssel, versenyzőképzéssel foglalkozó klubok  várják a látogatókat. A pavilonban kihelyezett kismedencében és annak környékén távirányítású hajómodell, életmentő és OP bemutatót tartanak a kiállítás szakmai partnerei.

Stratégiai partner: Magyar Vitorlás Szövetség

Főtámogató: Generali-Providencia Biztosító Zrt.

Egyidejű rendezvény: FeHoVa – Fegyver, Horgászat, Vadászat, Nemzetközi kiállítás

Bővebb információ: www.boatshow.hu; www.facebook.com/budapestboatshow