Budapest mellett 5 vidéki városban nyílik újra lehetőség, hogy fogyatékos emberek egy napra kipróbálhassák álmaik munkáját a fogadásukra nyitott munkahelyeken. A Salva Vita Alapítvány és vidéki partnerei nem kevesebb, mint 40 jelentkezőt vár az április 27-i nyílt napra.

“DE” - ez az a szó, amit a fogyatékos emberek nagyon jól ismernek. “Bár gyengénlátó fiatal vagyok, de ettől függetlenül feladataimat, a rám szabott munkát, tökéletesen el tudnám végezni.”- írta levelében az egyik tavalyi résztvevő. A Neked Munka, Nekem Álom! program éppen azon fáradozik, hogy ezt a “DE”-t “ÉS”-sé változtassa: “Fogyatékos ember vagyok és tökéletesen el tudom a munkámat végezni.”

Izgalmas élményekre számíthatnak a nyílt nap idei résztvevői is. A jelentkezők között van, aki a kávékészítés rejtelmeit sajátítaná el, van, aki kosárlabda edzést tartana, vagy éppen egy rádióstúdióban vagy óvodában próbálná ki magát, sőt egy lelkes denevérszakértő-, rendőr-, és egy úszóedző-jelölt is keresi a számára megfelelő munkahelyet.

Az idei nyílt napon Budapest mellett Debrecen, Miskolc, Pécs, Szekszárd és Szeged is csatlakozik a kezdeményezéshez.  „Meggyőződésünk, hogy a fogyatékos és nem fogyatékos emberek együttélését legjobban a személyes találkozások könnyítik meg. A tavalyi év sikerét látva, bízunk abban, hogy idén egyre több cég nyitja ki kapuit a fogyatékos emberek előtt.”- nyilatkozta  a program hazai szervezője, a Salva Vita Alapítvány.

Az első hazai nyílt napon 15 munkáltató döntött úgy, hogy teljesíti egy fogyatékos jelentkező álmát, vagyis egy napra lehetőséget ad arra, hogy aktív részese legyen az adott cégnél dolgozó kollégák munkanapjának. A jelentkezők többek között egy állatkert egy autószerelő-műhely és egy bűnügyi labor mindennapjaiba kóstolhattak bele.

A Neked Munka, nekem Álom! Nap kitűnő alkalom arra, hogy fogyatékos emberek és a cégek munkavállalói kötetlen formában találkozzanak egymással. Ahogy a program egyik tavalyi résztvevője fogalmazott, sokszor a fogyatékos emberek legnagyobb vágya az, hogy ők is felelősségteljes állampolgárként dolgozhassanak az általuk választott területen. Az üzenet egyértelmű: az akadálymentesítésnek elsősorban a fejekben kell megtörténnie.

Jelentkezzen Ön is támogatóként! Járuljon hozzá az idei program sikeréhez!

A programról bővebben  az alábbi linken tájékozódhat:

www.nekedmunka.hu