szerző:
hvg.hu

A fiatal sztárok mögött sok esetben egy olyan anya áll, aki saját vágyait éli ki gyermekében.

Spears-anyuka
© AP
A Vanity Fair magazin tavaly év végén hosszú összeállítást közölt Moms Gone Wild (Megvadult anyák) címmel a problémás tinisztárok mögött tevékenykedő édesanyákról. A cikk szinte már oknyomozói mélységű.  Nyilván önmagában az, hogy egy fiatal teremtést az anyukája gardíroz a korai szereplések során, kifejezetten dicséretes és támogatandó. Ezeket az asszonyokat, akikről egyébként jóformán csak rosszat hallani, gyakorlatilag a gyerekeik tartják el, s nem feltétlenül csak anyagi értelemben.

A típus legjellemzőbb képviselője Britney Spears anyukája, Lynne Spears. Valószínűleg nem a kis Britney ötlete volt, hogy annak idején, nyolcévesen jelentkezzen a Disney tévécsatorna meghallgatására, hiszen jó esetben egy ekkora kislány nem is tud hasonló lehetőségekről. A Spears mama azonban karriert akart a lányának és kemény munkával sikerült is összehozni. Hogy milyen áron, az már egy másik kérdés. Igaz, hogy Britney tulajdonképpen már felnőttként omlott össze idegileg, de a szülői felelősség ettől még nyilvánvaló. A pontot az i-re a kisebbik Spears lány terhessége tette fel, ami a lehető legrosszabbkor jött mindenki számára. Jamie-Lynn biztos nem tizenévesen tervezte első gyerekét, a Nickelodeon csatorna, ahol JL dolgozott, szintén nem egy megesett tinisztárt álmodott magának, de a kedves anyuka tervei is kútba estek a rosszkor érkező baba miatt. Állítólag pont mostanában jelent volna meg Lynne Spears gyermeknevelési könyve, aminek a legutóbbi fejlemények ismeretében nem sok jövőt jósolunk.

Hilton-anyuka
© AP
Paris Hilton anyukája is akkor került reflektorfénybe, amikor a kislánya végül igazán nagy bajba és börtönbe jutott. De ha valaki azt hiszi, hogy a Hilton mama ettől azonnal észbekapott, az nagyon téved. Kathy Hilton először az állította, hogy a szegény kis Paris semmiről sem tehet, a világ legnagyobb igazságtalansága börtönbe zárni a törvények többszörös megszegéséért. Amikor a valóban szerencsétlen Paris, akinek az anyukája valószínűleg sosem mondta, hogy csúnya dolog részegen és/vagy jogosítvány nélkül vezetni, végül tényleg börtönbe került, a mamája végül mégis csak elismerte a felelősséget. Csak talán egy kicsit túl későn. Azóta Paris öcsikéjéről, Barronról is elkészült az első hivatalos rendőrségi fotó.

Lohanék, jobbra Kathyvel
© AP
A legrosszabb anya versenyben jó eséllyel indul Dina Lohan is, Lindsay Lohan édesanyja, akinek a Spears mamához hasonlóan két lánya van. Miután a nagyobbikkal végzett, most megkezdte a kisebbik médiaprostituálását és tönkretételét egy reality showban. Lindsay is nagyon korán kezdte karrierjét, első modellszerződését hároméves korában kötötte meg helyette az anyukája, tízévesen pedig már megkapta első filmes főszerepét is. A nagyobbik Lohan lány színészi tehetségét sokáig mindenki csak dicsérte, de aztán megindult a mélyrepülés – botrányok, elvonókúra, rossz filmek. Mindeközben Dina Lohan szerint Lindsay egy teljesen normális tinilány volt, aki csak bulizgatott kicsit. A Lohan családban a rendszeres alkohol- és drogfogyasztás valóban megszokott lehet, hiszen sok esetben a kedves mama elkísérte és semmilyen módon nem akadályozta gyermekét az önpusztításban. Napvilágot láttak olyan képek, amelyen egy szállodai szobában közösen pózolnak hiányos öltözetben, láthatóan valamilyen szer hatása alatt állva. Ideális szülői példamutatás. A kisebbik lány, Ali példaképe a nővére. Szép kilátások.

Bár a Vanity Fair cikkbe nem került be, a Kardashian lányok anyukája is simán csatlakozhat a saját elvetélt álmait a gyerekein kiélő nők klubjába, legalábbis elég fura, hogy tízéves kislányának megengedi, hogy egy sztriptízrúdon gyakoroljon a kamerák előtt. Az eddig szinte makulátlannak tűnő (bár azért akadt néhány necces pizsamaparty kép) Miley Cirus anyukáját is ebbe a klubba sorolják többen mostanában, túl sokszor pózol a kameráknak a tinisztár Mileyval.

De hogy legyen egy ellenpélda is, megemlítenénk Natalie Portman szüleit, akiknek gyermeke szintén igen korán kezdte meg színészi karrierjét, mégsem lett a bulvárlapok botrányhőse. Amikor, szintén a Vanity Fairben, egyszer azt kérdezték Julia Robertstől, hogy mit csinálna, ha valamelyik gyereke színészkedni akarna, azt válaszolta, hogy egyszerűen csak beszélne Portman szüleivel, hiszen nekik sikerült a lányukból rendes embert nevelni. 

MTI Shake

Szexvideóval zsarolja férje Britney Spearst

Váratlan adut húzott elő Britney Spears férje, akit az amerikai énekesnő éppen dobni készül: vasárnapi londoni lapértesülés szerint Kevin Federline egy négyórás, kettejükről készült házi szexfilm közzétételével fenyegeti feleségét, ha az nem fizet milliókat és nem hagyja nála a két közös gyermeket.

MTI Shake

Szabadlábon Paris Hilton

Paris Hilton, a Hilton szállodalánc örököse helyi idő szerint kedd éjszaka negyed egykor mosolyogva, fotósok, tévések gyűrűjében lépett ki három hét raboskodás után a lynwoodi női börtön kapuján.

hvg.hu Shake

Nem Paris Hilton az egyetlen börtönviselt női sztár

Miközben Amerika egyik része örömmel, másik fele aggodalommal lesi, milyen hatással van a börtönélet a Hilton örökösnőre, abban biztosak lehetünk, hogy a hölgy túléli a büntetést, a legtöbb elődje ugyanis nem rokkant bele egy kis cella-magányba.

hvg.hu Shake

Paris Hilton sírva ment vissza a börtönbe

A bíró úgy ítélte meg, helytelen volt kiengedni Paris Hiltont. A tárgyaláson az örökösnő teljesen összeomlott, amikor meghallotta, hogy vissza kell mennie a börtönbe.

hvg.hu Shake

Paris Hilton kiirtotta az elit kultúrát?

Két oxfordi szociológus Tak Wing Chan és John Goldhorpe legújabb felmérése szerint a baletton, operán és szépirodalmon felnövő kulturális elit, amely eddig hátat fordított a tömegízlést kielégítő műsoroknak, a popzenének és a ponyváknak, hivatalosan halott. Megfojtotta a Big Brother, a Megasztár, a kibeszélő show-k, Paris Hilton és megannyi más, csekély intellektuális értékű jelenség, amely folyamatosan dől a médiából, tematizálja a közbeszédet, terrorizálja a nézettségi és az eladási mutatókat, beszámolóra kényszerítve a legmértékadóbb médiumokat is.

Kult

Natalie Portman meztelenül a moziban

Natalie Portman igazán visszafogott színésznő, nincsenek körülötte magánéleti botrányok, nem pózol meztelenül férfimagazinoknak. A premiereken decens ruhákban jelenik meg, komolyan vette az egyetemet és elhivatott több civil ügy iránt is. Talán pont ezért is akkora az érdeklődés, amikor valamelyik filmjében többet láttat a testéből, mint azt megszoktuk tőle. A színésznő Goya festményéhez áll modellt egy új filmben.

MTI Shake

Befejeződött Britney Spears és Kevin Federline válási ügye

A bírósági megbízott aláírta a házasság felbontásáról szóló iratokat, amelyek a vagyonmegosztásról és gyermekek elhelyezéséről intézkednek. A vagyonmegosztás részleteit azonban mindaddig nem hozzák nyilvánosságra, amíg az törvényerőre nem emelkedik.

Olyan rossz volt az idő, hogy a NASA inkább elhalasztotta az új űrhajója kilövését

Olyan rossz volt az idő, hogy a NASA inkább elhalasztotta az új űrhajója kilövését

Erős fájdalmai vannak a megkéselt győri tanárnőnek

Erős fájdalmai vannak a megkéselt győri tanárnőnek

A Független Diákparlament nyilvános vitára hívta ki a 22 éves leendő helyettes államtitkárt

A Független Diákparlament nyilvános vitára hívta ki a 22 éves leendő helyettes államtitkárt

Bedőlt Vajna Tímea gyémántos cége

Bedőlt Vajna Tímea gyémántos cége

Az Országgyűlés attól autonóm, ha nem kell határidőre válaszolnia

Az Országgyűlés attól autonóm, ha nem kell határidőre válaszolnia

A Honvédkórház közölte, nem igaz, hogy elküldik a töréses betegeket

A Honvédkórház közölte, nem igaz, hogy elküldik a töréses betegeket