szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Külön temetőben helyezhetik végső nyugalomra elhunyt hittársaikat Odin, Thor, Freyja és a többi ókori germán istenség követői Dániában.

Odense, a harmadik legnagyobb dán város önkormányzata egy keresztény temető mellett jelölt ki helyet az ősi pogány vallás híveinek - tudósított a Kristeligt Dagblad című dán evangélikus hetilap.

Az északi germán népek – svédek, dánok, norvégok – kereszténység előtti hitvilágának hagyományait újraélesztő Forn Sidr (Az ősi szokás) egyesület 2003 óta hivatalosan bejegyzett egyház Dániában, jelenleg nagyjából 600 tagja van.

MTI Itthon

Sírrongálás a karcagi református temetőben

Sírrongálók garázdálkodtak a karcagi református temetőben; az ismeretlen tettesek 18 sírról rángatták le vagy rugdosták le a betonból, illetve márványból készült vázákat, amelyek közül több összetört - közölte rendőrség szerdán.

Prizma

Temetői technika

Vonalkódos sírköveket ajánl a japánoknak az Isinokoe (A kő hangja) temetkezési vállalat.

Prizma

Újratemetés-reneszánsz

A 2008-as reneszánsz év kiemelt eseményeként novemberben a pécsi bazilikában ünnepélyesen újratemetik Janus Pannonius...

MTI Itthon

Emelkednek a temetkezési díjak a fővárosban

A kormánypárti képviselők szavazataival döntött a Fővárosi Közgyűlés arról, hogy jövőre 9,3 százalékkal drágul az önkormányzat temetkezési részvénytársaságánál a kegyeleti közszolgáltatások ára.

77 koronavírusos beteg hunyt el

77 koronavírusos beteg hunyt el

A Népligetben mindig több volt, de talán nem marad mostohagyerek

A Népligetben mindig több volt, de talán nem marad mostohagyerek

Tizennegyedszer nyerte meg a Dakart Peterhansel

Tizennegyedszer nyerte meg a Dakart Peterhansel