szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Keddi brit lapértesülések szerint rágalmazási pert nyert az őt vádoló napilapokkal és tévétársasággal szemben Robert Murat, aki először vált gyanúsítottá azt követően, hogy 2007 májusában eltűnt a szüleivel Portugáliában nyaraló kis Madeleine McCann.

A brit férfi bocsánatkérésre számíthat a sajtóban őt vádolóktól, akik ezen túlmenően 550 ezer font (több mint 160 millió forint) kártérítést is fizetnek majd - jelentette a BBC.
 
Robert Murat ügyvédei megerősítették, hogy az ügyben pénteken ismertetik az illetékes londoni bíróság ítéletét, de további részletet nem árultak el. Az ügyvédek áprilisban indították meg a rágalmazási pert a Muratot gyanúsító 11 brit lap és egy tévétársaság ellen.
 
A férfi édesanyjával él Praia da Luz portugáliai üdülőhelyen, mintegy száz méterre attól a lakástól, ahonnan a kis Madeleine eltűnt 2003. május 3-án, mialatt a szülei a közelben vacsoráztak barátaikkal. Hosszú ideig az ügyben ő volt az egyedüli gyanúsított, a sajtó számtalan anyagot közölt élete és múltja legkisebb részletéről is annak ellenére, hogy a férfi mindig ártatlanságát hangoztatta, kijelentve, hogy őt akarják bűnbakká megtenni egy olyan ügyben, amelyhez neki semmi köze sincs.
 
Később a portugál rendőrség az eltűnt kislány szüleit is gyanúsítottá nyilvánította - ők ugyancsak elutasították a feltételezést és Angliába visszatérve könyvet készülnek írni az ügyről. A portugál bűnügyi nyomozók július elején adták át jelentésüket az ügyészségnek, amelynek döntenie kell arról, hogy folytassák-e vagy zárják le a vizsgálatot.
 
Márciusban két brit újság már első oldalon bocsánatot kért az ügyben, nevezetesen a szülőktől, közölve azt is, hogy "igen jelentős összegű kártérítést" fizettek a meghurcolt házaspárnak azért, mert tudósításaikban azt éreztették, hogy valóban lehetett valami szerepük a kislány eltűnésében. Az összeget nem közölték.
 
MTI Shake

Madeleine-ügy: a szülők eladják a filmjogokat?

Film készülhet a tavaly tavasszal Portugáliában eltűnt brit kislány esetéből, a szülők ugyanis állítólag már a jogok értékesítéséről tárgyalnak, hogy legyen pénzutánpótlás a további kutatáshoz.

hvg.hu Shake

Tengerbe dobták Maddie holttestét?

A Diario de noticias című portugál lap szerint előfordulhat, hogy a május elején egy brit házaspár szállodai szobájából eltűnt kislány, Madeleine gyilkosság áldozata lett, majd holttestét egy yachtról a tengerbe dobták - számolt be az olasz Repubblica.it.

MTI Világ

Madeleine szülei hitelt törlesztettek az adományokból

Jelzáloghitel törlesztésére használták fel a kislány megtalálásának segítésére létrehozott alapítványba befolyt adományokat a Portugáliában csaknem fél éve eltűnt skót kislány, Madeleine McCann szülei - ismerte be szóvivőjük.

Anyja ölében ülve vezetett egy gyerek a Ferihegyi úton – videó

Anyja ölében ülve vezetett egy gyerek a Ferihegyi úton – videó

Kétszáz fős illegális bulit számolt fel a rendőrség Kolozsváron

Kétszáz fős illegális bulit számolt fel a rendőrség Kolozsváron

Szupergyors 3-as BMW: nagyágyúkat utasít maga mögé az Alpina B3

Szupergyors 3-as BMW: nagyágyúkat utasít maga mögé az Alpina B3