Tetszett a cikk?

Úgy tűnik, az öregedés nem mindenki számára jelenti a visszavonulást, a bőven nagymamakorú Tempest Storm még mindig örömmel vetkőzik a színpadon.

A burlesque műfaja Magyarországon kevéssé ismert, de külföldön néhány különleges vetkőzős hölgy komoly sikereket ért el, például Dita Von Teese, akiről mi is írtunk már korábban. A nagy sajtóérdeklődés, a rengeteg rajongó és a nemzetközi divatházak hódolata ellenére még mindig nem igazán értjük, hogy mitől is tartják annyira vonzónak a burlesque-et. Tagadhatatlanul kevésbé közönséges, mint a sima sztriptíz, de a látott felvételek alapján a vetkőzős hölgyek tánctudása azért nem kiemelkedő, bár van valami klasszikus báj visszafogottságukban.

A klasszikus hagyományokat képviseli Tempest Storm is, aki a maga 80 évével valószínűleg a műfaj nagy doyenje és az msnbc.com-nak adott interjújában el is mesélte, mi a titka meglepően fiatalos külsejének. Az elmúlt évtizedek nyilván Stormot sem hagyták érintetlenül, de ha megnézünk egy régi felvételt, amelyekből számos akad a youtube-on, ezzel is bizonyítva a burlesque népszerűségét, a változás szembeszökő.


A szemmel látható öregedés ellenére azonban Tempest még mindig népszerű és egyfajta bölcsességgel szemléli a változásokat. Nem zavarja a kora és nem is hisz az öregedésben. "Ha öreg akarsz lenni, meg fogsz öregedni." - állítja a nagymamakorú sztiptíztáncosnő, aki saját maga egyértelműen nem kíván résztvenni az össznépi korosodásban. A mai napig edz szobabiciklijén, bár nem tagadja, hogy az alkati tényezők a meghatározóak. Genetikai szerencséjét azzal egészíti ki, hogy nem iszik, nem dohányzik és igen mérsékelten eszik. "Meg vagyok áldva, azt hiszem. Valahogy mindig tudom, hogy mikor álljak fel az asztaltól." - mondta étkezési szokásaival kapcsolatban.

A kissé puritán életmód persze nem volt mindig jellemző Tempest Stormra. Amikor még igazán nagy sztár volt, amikor több mint 50 évvel ezelőtt "A csodálatos felsőtestű lánynak" nevezték, mikor megkapta a "Hollywodd legjobb keblei" címet, nem mindenre mondott nemet. Például, állítása szerint, egy évig volt viszonya Elvis Presleyvel, de Frank Sinatra, Dean Martin és Nat King Cole is a csodálói közé tartoztak. Storm négyszer férjnél is volt, de a házasságokból született egyetlen leánygyermek nem viszi tovább a mama bizniszét, nővérként dolgozik valahol vidéken, a reklektorfényt meghagyta édesanyjának. Aki határozottan elutasítja, hogy a szexuális vonzerő korhoz lenne kötve, szerinte ez "nevetséges" feltételezés. Ebben lehet valami, hiszen fellépései még mindig számos nézőt vonzanak, bár az eredeti hosszúságú számokat a szervezők manapság már túlzásnak tartják, a vetkőzős nagyinak meg kell elégednie a rendelkezésére álló hét perccel, hogy levegye ruháit. A kisebb kellemetlenségek ellenére Storm még mindig büszke művészetére. "Nem csak felmegyek a színpadra és letépem a ruháim" - mondta Tempest, aki egyelőre nem gondolkodik a visszavonuláson. "Nem, nem. Még nem vagyok rá kész, hogy szögre akasszam a tangámat. Túl sok rajongóm lenne csalódott. (...) Tetszem magamnak. És élvezem. Jó mulatság, amikor színpadon vagyok és a közönség imádja. Senki nem mondta még, hogy ideje lenne abbahagynom. Akkor miért tegyem?"

2700 oldalnyi CIA-s ufóakta lett nyilvános, ide kattintva ön is megnézheti

2700 oldalnyi CIA-s ufóakta lett nyilvános, ide kattintva ön is megnézheti

Biturbó V8 helyett hibrid 4 hengeres hajtást kaphat az új Mercedes-AMG C 63 S

Biturbó V8 helyett hibrid 4 hengeres hajtást kaphat az új Mercedes-AMG C 63 S

A gazdaságvédelemre szánt pénzeknek legfeljebb a negyede mehetett válságkezelésre

A gazdaságvédelemre szánt pénzeknek legfeljebb a negyede mehetett válságkezelésre