Tetszett a cikk?

Hugh Hefner, a Playboy mágnás azt tervezi, hogy újra megnyitja a hatvanas évek szerencsejátékot kedvelő milliomosainak mekkáját, a Playboy klubbot. Az új helyen is ledér öltözetű, csokornyakkendőt és nyuszifüleket viselő lányok szolgálják majd ki az úri közönséget, és mindent egy fedél alatt találnak meg, a kaszinótól a diszkóig.

Az eredeti Playboy klub annak idején London gazdag negyedében a Mayfairben működött, a Park Lane-en, olyan prominens törzsvendégekkel mint Sean Connery, Michael Caine vagy Joan Collins. George Best, a híres focista például állandó látogatója volt a Playboy klubnak, sőt, a focizseni felesége, Angie MacDonald egyike volt a híresen szexi playboy nyusziknak. A klubot a régi időkben Victor Lownes, egy londoni amerikai vezette, aki most 80 éves, és valamikor a legjobban fizetett cégvezető volt a világon. „A Playboy klub óriási siker volt és mennyeien működött. Volt egy diszkó az alagsorban, volt jó pár éttermünk is, egy VIP-szoba gondoskodott a gazdagokról, és persze ott volt a kaszinó. Egy átlagos Playboy nyuszinak öltözött pincérlány két évig dolgozott nálunk, mielőtt valamelyik milliomoshoz férjhez ment volna” – meséli Lownes, a Sunday Times angol hetilapnak, a klub egykori életéről.

A klubot 27 évvel ezelőtt azonban bezárták, az okok homályosak. A hírek szerint Lownes feljelentette a konkurenciát a rendőrségnek és az akció sikeres volt, mert a rivális klubot be is záratták. De ezután revánsként a Playboy is kapott egy rendőrségi razziát, amelyeket szerencsejátékkal kapcsolatos szabálysértések miatt indítottak, és hiába nem talált semmit a rendőrség, Hefner ennek ellenére végleg lehúzta a redőnyt, nem csak a londoni, de a manchesteri és a porstmouthi klubokban is. A történet nagy botrányt keltett, és jelentős veszteséget jelentett az éjszakai élet kedvelőinek. Közben pedig a Playboy szép csendesen kiment a divatból.

Hefner egy ideig a Playboy magazin nemzetközivé válásából gazdagodott, a lapokkal Kelet-Európa és Ázsia fele nyomult, ám a nyomtatott sajtó és a reklám az internet miatt veszíteni kezdett a piacából, ezért Hefner úgy döntött, másfele terjeszkedik. Kábeltelevízió csatornát vásárolt, amelyen ártalmatlan szexfilmeket sugározott, és amikor a retro divatba jött, a cég Playboy-nyuszi lógókkal ellátott pikáns alsóneműket, pizsamákat kezdett forgalmazni. Ezután jöttek a hotelek, majd a két évvel ezelőtt Las Vegasban megnyitott Playboy klub. Ez utóbbinak akkora a sikere, hogy több profitot hoz a konyhára játékasztalonként, mint az összes többi kaszinó Vegasban, és ez a tény komolyan meghökkentette nem csak a szakmát, de a közönséget is.

A Playboy nyuszi ismét kelendő logó lett, olyannyira, hogy már Kína is engedélyezi, hogy Makaóban megnyíljon az első kaszinó a franchise név alatt. „Az egész világon keressük a helyeket és a lehetőségeket további klubbokra. London pedig logikus állomás, hiszen a Playboynak gyönyörű évei voltak itt” – mondja Dick Rosenzweig a témáról a Sunday Times-nak. Rosenzweig a Playboy elnöke, Hefner jobb keze, aki szerint az új klub a Sports Cafe helyén lenne a legjobb helyen, a londoni West Enden. Szerződés még nem született, hiszen először az engedélyt kell megszerezni a londoni hatóságoktól.

A klubban lesz több diszkóhelyiség, éttermek és kaszinók is, de valamelyest más elrendezése lesz, mint ősének, mivel a jelenlegi szabályok miatt az étkezési, a tánc és a szerencsejáték helyiségeket el kell választani egymástól. Rosenzweig úgy tervezi, hogy 2010-re a klub megnyithatja kapuit, ha minden simán megy az engedélyek körül, és a londoni olimpia idejére, négy év múlva már teljes gőzzel működhet.

Hugh Hefner, aki élemedett kora ellenére még mindig döntő pozícióban van a playmate lányok versenyét illetően, pedig nem is lehetne boldogabb. A Las Vegas Playboy kaszinóban tartott 82. szülinapján Pamela Anderson, a Playboy királynő, aki 11-szer szerepelt a magazin címlapján, táncolt neki egy szál körömcipőben és egész Las Vegas ünnepelt. Akkor Hefner így nyilatkozott a kilencvenes évek nehézségeiről és az új sikerről, meglehetősen találóan: „A dolgok, amelyek egy bizonyos időben ódivatúnak hatottak, egy másik korszakban, egy másik generációnak teljesen új misztikumot jelentnek, és úgy hiszem a Playboy-jal is pontosan ez történt.”

Krisztina O’Brien

automenedzser.hu Autó

VW Jetta teszt: álcázott playboy

A Jetta visszafogott, konzervatív és elegáns, ugyanakkor jól álcázza, hogy valójában egy izgalmas, sportos autó. Elég ránézni, sugározza az erőt. Kár, hogy a belseje mellőzi a fantáziát.

MTI Itthon

Kósa újra bocsánatot kért Dávidtól a Playboyos vicceskedésért

Közel kétórás megbeszélést folytatott egymással Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum elnöke és Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere csütörtökön az MDF budapesti székházában; a fideszes politikus a találkozó után elmondta: bocsánatkérésre érkezett.

MTI Világ

Elkapkodták a Playboy ruhás változatát

Elkapkodták a vásárlók délutánra a Playboy pénteken első ízben megjelent indonéziai kiadását, noha nem szerepelnek benne ruhátlan nők, ám a szélsőségesek így is hadjáratot indítottak ellene.

MTI Gazdaság

Az internet legyűri a Playboy-nyuszikat

Nem voltak elégségesek a nyereséges gazdálkodáshoz az Egyesült Államokban a Playboy reklám- és hirdetési bevételei: az idei első negyedévről 3,1 millió dolláros veszteséget jelentett szerdán a kiadóvállalat, a Playboy Enterprises Inc. A tavalyi első negyedévben másfél millió dolláros adózott eredménye volt a cégnek.

Éveken át saját lakásukban kukkolta ügyfeleit egy dallasi bizonságikamera-technikus

Éveken át saját lakásukban kukkolta ügyfeleit egy dallasi bizonságikamera-technikus

Új bringaútszakasz épül Budapest és a Balaton között

Új bringaútszakasz épül Budapest és a Balaton között

Fél évszázados melegrekord dőlt meg pénteken

Fél évszázados melegrekord dőlt meg pénteken