szerző:
hvg.hu

Az orosz kémbotrány egyik főhősének, Anna Chapmannek amerikai bukása egyenesen arányos hazai sikerével: Medvegyev a legrangosabb állami elismerést tűzte keblére, a Maxim orosz kiadása pedig erotikus fotósorozatra kérte fel.

"Anna egy teljesen normális kislány: okos, szimpatikus, jó vele beszélgetni" - dícsérte a duma egyik női képviselője, Ilja Ponomarjow az orosz kémnőt. Putyin is meleg kézfogással üdvözölte, mikor visszaért hazájába az USA-ból kitiltott vörös démon, hétfőn pedig Medvegyev fogadta, hogy a legrangosabb állami kitüntetést, a Hősök csillagát tűzze figyelemreméltó mellkasára. Az elismerés, úgy gondolnánk, nem jár minden jött-mentnek: orosz űrutazók, kaukázusi élharcosok szokták megkapni, de most már a lefülelt orosz kémcsapat tagjai is büszkélkedhetnek vele - írja a Spiegel ONLINE.

Anna Chapman azonban nem csupán a politikusok szívét hódítja meg. Paris Hilton tűsarkos nyomdokain lépkedve törne magának utat a 28 éves a Nagyon Fontos Emberek világában, Moszkvában. A MAXIM férfimagazin orosz kiadásának címlapján is ő szerepel, természetesen felfegyverkezve: fekete csipkealsóneműben pózol, kezében pisztoly - a szokásos hollywoodi beállítás a keleti féltekén is hatásos.

kémpóz
©

"Forróvérű tekintet, dús ajkak, vágyakozó szemek" - még a konzervatív Washington Post is így jellemezte a vörös Chapmant, aki várva-várja a felkéréseket, főleg, ha a megfelelő összeg szerepel a szerződése alján. Állítólag az egyik bulvárlap, a  "Komsomolskaja Pravda" 25 ezer dolláros (majdnem 5 millió forintos) ajánlatát például végül nem fogadta el, a Playboytól viszont 164 ezer dollárt (több mint 32 millió forintot) szeretett volna kapni egy sorozatért. Nem ütötték nyélbe az üzletet, egy másik magazinnal viszont lepaktált augusztusban, végül azonban botrányba fulladt a kooperáció: a szexi fotókat egy héttel a publikálás előtt feltöltötte a Facebook profiljára a modellkedő ex-kém, ezért a Zhara, azaz Forróság című lap szerződésszegésért perrel fenyegette meg az ingatlanokban és bankszférában is jártas oroszt.

A MAXIM mégsem rettent el a fotózástól, sőt weboldalán egy werkfilmet is nyilvánosságra hozott, hogy kedvet csináljon az orosz hőshöz neglizsében.

 Vannak azonban hazájában is kritikusai Annának, az "Echo Moszkva" rádióadó egyik műsorvezetője szerint például sértés az orosz szépségekre nézve Chapman. Szerinte ilyen lányokat minden metrókocsiban lehet találni.

 

Lukács Andrea Shake

Dús keblek, hosszú vörös haj - menj el kémnek és befuthatsz

Az USA kémbotrányról egyre több részletet tudunk meg, a tizenegyek közül kirívó Anna Chapman pedig a bulvársajtó kedvence lett. Bár a hírszerzésben ügyetlen vörös épphogy csak belekezdett a kémkarrierbe, a várva várt hírnévhez ez is elegendő.

MTI Shake

Megszólalt a vörös hajú orosz kémnő volt férje

Kihallgatta a brit elhárítás (MI5) az Egyesült Államokban kémkedéssel vádolt fiatal orosz nő, Anna Chapman brit állampolgárságú volt férjét - erről maga Alex Chapman számolt be a pénteki Daily Telegraphnak.

hvg.hu Shake

A szexi vörös kémnő küldetése

Igazi 007-es sztorivá kerekedik az orosz kémbotrány, melynek egyik gyanúsítottja a Bond-lányok filmbeli életét adaptálta a való világra. Anna Chapman, a vörös szépség a 11 spicli tagjaként a femme fatale szerepére vállalkozott, míg a többiek hétköznapi figurákat alakítottak.

Karácsony óta nem találnak egy Angyalföldön eltűnt idős férfit

Karácsony óta nem találnak egy Angyalföldön eltűnt idős férfit

Elutasította az ügyészség az MTVA-ban megrángatott ellenzéki képviselők panaszát

Elutasította az ügyészség az MTVA-ban megrángatott ellenzéki képviselők panaszát

A Soros-alapítványok szóvivőjének is megvan a véleménye a kormány plakátkampányáról

A Soros-alapítványok szóvivőjének is megvan a véleménye a kormány plakátkampányáról

Brit hírszerzés: semmi nem indokolja a Huawei kizárását

Brit hírszerzés: semmi nem indokolja a Huawei kizárását

Furmintos hétvége

Furmintos hétvége

Az indonéz főváros az első hivatalos pályázó a 2032-es olimpiára

Az indonéz főváros az első hivatalos pályázó a 2032-es olimpiára