hvg.hu Olimpia

Magyarok és a többiek – Kis magyar öttusatörténet

Az olimpiai sportok között a vízilabda mellett az öttusa is magyar sikerágazatnak számít. Ahogy a pólóban, úgy az öttusában is Magyarország a legeredményesebb, már ami az olimpiák történetét illeti. Svédországnak és Magyarországnak egyaránt kilenc-kilenc aranyérme van, de a magyarok nyolc ezüst- és négy bronzéremmel megelőzik a svédeket.

MTI Olimpia

Felemás magyar kezdés öttusában

Kiváló lövészettel kezdte szereplését a pekingi olimpia férfi öttusaversenyében Horváth Viktor. A másik magyar induló, Balogh Gábor kevésbé célzott pontosan.

MTI Itthon

Red Bull Air Race: Besenyei ötödik

Besenyei Péter ötödik helyen végzett a Red Bull Air Race gyorsasági műrepülős világbajnoki sorozat budapesti állomásán, amelyet az osztrák Hannes Arch nyert meg.

hvg.hu Itthon

A miniszter szerint néha a kudarcnak is örülni kell

Gyenesei Leila édesapja sosem hitte volna, hogy a lánya kijut az olimpiára. Kijutott. Leila a téli olimpia után a nyárit is kipróbálja, ezúttal öttusázóként. Egyik legnagyobb drukkere dr.Gyenesei István, sportot felügyelő önkormányzati miniszter, akivel a családi vonalak mellett a magyarok jelenlegi szerepléséről is beszélgettünk.

MTI Olimpia

Ma mindkét kajakos egységünk kivívta a döntőbe jutást

Benkő Zoltán harmadik lett középfutamában, ezzel bejutott a döntőbe K-1 1000 méteren a pekingi olimpián. A Kozmann György, Kiss Tamás kenukettes 1000 méteren a középfutamában a második helyen végzett, így szintén finálés.


A címlapról ajánljuk