hvg.hu Olimpia

Cseh László: „Londonból aranyat hozok!”

Rendesen megcsapolták. Négy fiola vért vettek tőle, ráadásul még vizeletmintát is várnak tőle. Az Európa-rekordertől, Cseh Lászlótól, aki akkorát úszott a nem is emberi anyagból összegyúrt Michael Phelps mellett, hogy az embernek elakadt a lélegzete.

hvg.hu Olimpia

Godova Gábor fogadkozik, de nem tartja be

Úgy kellett már egy megnyugtató győzelem. A pólós lányok szolgáltak ki bennünket ezzel. És most először volt találó a szurkolói rigmus: játszik a csapat. A kézilabdázó hölgyek által okozott sokk után, kifejezetten jót tett az ember lelkivilágának Horváth Patríciáék üdítője.

MTI/hvg.hu Olimpia

A mai nap vívómérlege: egy ötödik hely

Nem jutott be az elődöntőbe Knapek Edina a pekingi olimpia női tőrversenyében, mivel a nyolc között 15-3-ra kikapott a címvédő Valentina Vezzalitól, ezzel együtt pontszerző lett, az ötödik helyen végzett. Mohamed Aida tizedikként, Varga Gabriella pedig tizenkettedikként fejezte be a versenyt.

MTI Olimpia

Baczkó Bernadett győzött vigaszágon

Baczkó Bernadett megnyerte első mérkőzését a vigaszágon, ipponnal győzött a tunéziai Neszria Dzselasszi ellen az 57 kg-os cselgáncsozók között a pekingi olimpián.

MTI Képregény

Sidi Péter hatodik lett légpuskában

Sidi Péter 698,4 körös összteljesítménnyel hatodik, azaz pontszerző lett a férfi légpuskások versenyében a pekingi olimpián. A magyar sportlövő az 595 körös alapverseny után a döntőben 103,4 kört ért el. Győzött az indiai Abhinav Bindra 700,5 körrel.

Vincze Szabolcs Olimpia

Görbiczék botrányos bíráskodás mellett döntetlent játszottak

28-28-as döntetlent játszott a magyar női kézilabda-válogatott Brazília ellen. A félidőben még magabiztosan vezetett Hajdu János csapata, de a végül még nekik kellett egyenlíteniük. Remek brazil kapusjáték és botrányos lengyel játékvezetés jellemezte a második félidőt.

MTI Olimpia

Sidi Péter döntős

Sidi Péter 595 körös teljesítménnyel hatodik lett a férfi légpuskások 60 lövéses alapversenyében a pekingi olimpián, így bejutott a nyolcas döntőbe, amely magyar idő szerint 6 órakor kezdődik.

MTI Olimpia

Világcsúcs női 100 m háton

Kirsty Coventry világcsúcsával kezdődött a hétfői úszóprogram a pekingi olimpián: a zimbabwei klasszis a 100 méteres női hát elődöntőjében ért célba 58.77 másodperc alatt.

Olimpia

Miért láthatatlan India az olimpián?

A hatalmas India, gazdasági potenciáljához, több mint 1 milliárdos népességéhez képest igencsak jelentéktelen szerepet vitt eddig az olimpiákon. Pekingben még az egyedül aranyakat termelő gyephoki csapat sem lesz jelen. A mostoha körülmények között tartott sportélet felvirágozhat, ha India kapja a 2020-as olimpia megrendezésének jogát.

hvg.hu Olimpia

Boczkó Gábor: „Ezt a ziccert tízből tízszer berúgom”

Nem vívott látványosan a nap folyamán, nem robbant szét a csarnok egy-egy találata után, de a tapogatózás során soha nem ő volt, aki fejben bedobta a törülközőt. Így araszolt be a legjobb négy közé. Boczkó Gábor nyolc éve erre a pillanatra készült. Nem is titkolta, hogy éremért jött, ha kell a legfényesebbért, de minimum a bronzért.


A címlapról ajánljuk