Hét nap

Pekingben az olimpiai láng

A nagyközönség elől elzárt Tienanmen téren, szigorú biztonsági intézkedések mellett fogadta az olimpiai lángot a Kínai...

MTI Világ

Szóban biztosított az anyagi háttér - a gyakorlatban nem

Újjáéledt a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a sport-szakállamtitkárság között a vita arról, hogy időben, avagy késve érkeznek-e az olimpiai felkészülés állami támogatásai - derült ki az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottságának ülésén.

Vincze Szabolcs Világ

2008-ban újabb nyolcezres csúcs meghódítása a cél

2007-ben az Erőss Zsolt, Mécs László és Kollár Lajos nevével fémjelzett „Magyarok a világ nyolcezresein” elnevezésű expedíciós sorozat a Gasherbrum I. (8068 m) és Broad Peak (8047 m) csúcsait hódította meg a Karakorum-Himalájában. Idén újabb, magyarok által eddig még megmászatlan csúcs, a 8463 méter magas Makalu a cél.

MTI Világ

Miami: Szávay párosban is búcsúzott

A szereplését egyesben a második fordulóban befejező Szávay Ágnes - az orosz Dinara Szafinával az oldalán - párosban is búcsúzott a 3,77 millió dollár összdíjazású miami tenisztornától.

Gazdaság

Az olimpiai készülődés színe és visszája, például hol a pénz?

Már elindult öt kontinensen át Pekingbe vezető útjára az olimpiai láng, de ünnepi hangulatnak egyelőre nyoma sincs az ötkarikás mozgalomban. A kedélyeket világszerte felborzolta a kínai hatóságok erőszakos tibeti fellépése, a női kézilabda kvalifikációs tornák körül kirobbant botrány, a doppinggyanús versenyeredmények sora, idehaza pedig, hogy az olimpiai felkészülésre beígért támogatásoknak eddig színét sem látta a Magyar Olimpiai Bizottság.

MTI Világ

Átadták az olimpiai lángot

Átadták az olimpiai lángot a kínai szervezőknek vasárnap a kora délutáni órákban Athénban. Az eseményt néhány Tibet-párti aktivista megpróbálta megzavarni, de kudarcot vallottak.

Vincze Szabolcs Világ

Talmácsi Gábor alatt ismét csődöt mondott az Aprilia

Talmácsi Gábor motorja ezúttal még kevesebb ideig bírta, mint Katarban, az új aprilia a harmadik körben hagyta cserben pilótáját. A Martinez-csapat számára katasztrofálisan alakult a futam, hiszen másik pilótájuk, a spanyol Sergio Gadea is feladta a versenyt technikai hiba miatt. A győztes az olasz Simone Corsi lett.

MTI Világ

WTA: Szávay 2007 felfedezettje

Szávay Ágnes lett a 2007-es év felfedezettje a női profi teniszezők sorozatában, a WTA Touron. A legjobb játékosnak a világranglista-vezető belga Justine Henin bizonyult, míg a férfiaknál Roger Federer nyert.

Vincze Szabolcs Világ

A jövő csapata a múltat idézte a szlovének ellen

Kikapott a magyar labdarúgó válogatott Zalaegerszegen Szlovénia nemzeti csapatától egy unalmas, színvonal alatti mérkőzésen. Bár sok volt a hiányzó mindkét oldalon, ez nem adhat magyarázatot a látottakra.

Vincze Szabolcs Világ

Figo állítja: otthon is magyar ásványvizet iszik

Az olasz Internazionale portugál sztárja, Luís Figo szerdán a budapesti Gresham-palotában tartott egy órás sajtótájékoztatót, majd Szentkirály felé vette útját - reklámforgatásra. Az Aranylabdás, 127-szeres válogatott labdazsonglőr 2009-ig a Szentkirályi Ásványvíz Kft. csapatába „szerződött”.

MTI Világ

Olimpiai szégyent emleget a Post

Olimpiai szégyent emleget Peking kapcsán a szerdai The Washington Post, amely szerint a nyári játékok az elnyomás kirakatává válhatnak.


A címlapról ajánljuk