Forma-1: Hamilton és a McLaren a legnépszerűbb

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az F1 Racing című elismert szaklap szavazásából az derül ki, hogy a friss világbajnok, Lewis Hamilton a legnépszerűbb Forma-1-es pilóta, míg az őt foglalkoztató McLaren-Mercedes a legnépszerűbb istálló.


Hamilton és a McLaren a legnépszerűbb
© AP
A 2008. december 18-ig tartó szavazáson a nyomtatott és internetes lap 70 ezer olvasója vett részt 160 országból. Az eredményt hivatalosan az újság januári számában teszik közzé.

A szavazók 29 százaléka szavazott a McLaren-Mercedesre mint kedvenc Forma-1-es csapatára, a Ferrari éppen hogy lemaradt 28 százalékkal. A két listavezetőt a Williams és a Renault követi egyaránt hat, majd a BMW Sauber öt százalékkal. Összehasonlításképpen, az újság két évvel ezelőtti szavazásán a mostani győztes csak 21 százalékot kapott, ami akkor a második helyre volt elég.

Az ugrásban nagy szerepet játszott Lewis Hamilton, az istálló friss világbajnok pilótája, akit toronymagasan a legnépszerűbb Forma-1-es pilótává is választottak az olvasók. A fiatal brit a szavazatok 27 százalékát kapta, mögötte a finn Kimi Räikkönen (Ferrari) végzett 16 százalékkal.