szerző:
Unyatyinszki György

Vasárnap összeállt a labdarúgó-Eb elődöntőinek párosítása a Franciaország-Izland negyeddöntőt követően. Számtalan érv szól a házigazdák sikere mellett, ám Izland példaértékűen teljesített.

1 2 3 4 5 6 7 8
Sorrend megfordítása

Lecsorogtak az utolsó percek

A franciák már csak a labdát tarották volna, Izland maradék erejével még hajtott volna, de többre nem futotta. Griezmannak akadt még egy lövőhelyzete, de a szögletet már alig akarátk elvégezni, végül megszólalt a hármas sípszó.

Mindkét csapat nagy tapsot kapott: a házigazdák a négy közé kerültek, Izland pedig igazi meglepetésként, szimpatikus teljesítményt nyújtva búcsúzhat a tornától.

©

Mangala mentett óriásit

Egy labda csúszott át a francia védelem bal oldalán, Lloris későn lépett ki, a szélről visszatett labdát Mangala vágta szögletre. A szölget után Ingason fejelhetett, de mellé szállt.

Coman jutott lövéshez

A fiatal francia szélső is megmutatja magát: néhány finom csellel került helyzetbe a kapu mellett, de lövése pont a hálóőrhöz tartott.

Góóól! 5-2!

Ki gondolta volna, hogy még lehet ebből valami? Bjarnason érkezett fejjel egy balról betett ívelésre.
Hugo Lloris nem tudta védeni
©
©

A korelnök is pályára léphet

Izland is utolsó cseréjére készül, a 37 éves Eidur Gudjohnsen jön.

Payet is pihenőre fogja

Coman lép pályára a gólszerző helyén.

Becsülettel nyom Izland, de meddő

A franciák most csak arra figyelnek, hogy ne legyen több lap vagy sérülés az esőben. Ez nem jött össze tökéletesen, Umtiti maradt le egy szereléssel, jött is a lap. Izland él a lehetőséggel és a franciák térfelén járatja a labdát, de ereménytelenül.
Antoine Griezmann és Aron Gunnarsson
©

Koscielny hagyta el a pályát

Az összes sárga lapos elhagyta a pályát, Deschamps egyértelműen már a németek ellen készül. Mangala folytatja.

Payet szaladt túl majdnem a pályán is

Egy szerelést követően négy a három ellen fordultak le a franciák, Payet vezette be a tizenhatosn belülre a labdát, csak üggyel-bajjal tudtak belelépni a lövésébe, de teljesen kisodródott közben a francia támadó is.
Dimitri Payet
©

Gignac eddig nem áll biztos lábakon

Néhány perce Giroud hagyta el a pályát, a beálló Gignac elé került egy labda, de elcsúszott és csúnyán mellé szállt a lövés. Ebben több volt.
1 2 3 4 5 6 7 8

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!