szerző:
hvg.hu

Nyáron vizes világbajnokság volt Budapesten, a női válogatott az ötödik, a férfi a második lett, csak épp mindkét válogatott úgy pólózott végig, hogy itthon senki nem tudott egy nem lényegtelen nemzetközi szabálymódosításról.

A VLV, a magyar válogatott honlapja azt írja, ezen akár el is mehetett volna egy fontos meccs, az pedig, hogy erről a szabályról senki nem tudott, szövetség szakmai tanácsadó testületének hétfői ülésén derült ki, miután az OSC az elmúlt hétvégén két gólt kapott olyan helyzetből, amiről eddig mindenki azt hitte, szabálytalan.

Ugyanis eddig mindenki úgy tudta, hogy ha center ellen úgy szabálytalankodnak, hogy nincs ott a labda és a bíró a védőt kiállítja, a center nem dobhat úgy gólt, hogy rögtön odapasszolják neki a labdát, azt lövés előtt előbb vissza kell passzolnia.

Azonban az OSC egyik múlt hétvégi budapesti BL-selejtezőjén kétszer is így kapott gólt, a magyarok reklamáltak, de hiába. A meccs szerb LEN-ellenőre ott helyben szabálymagyarázatot tartott és közölte, hogy ez a szigorítás már rég megszűnt.

Kiderült, itthon erről a változásról senki sem tudott. Märcz Tamás szövetségi kapitány azt mondta, most tudta meg, hogy ez a szabálymódosítás már a budapesti vb-t megelőzően hatályba lépett. Vizsgálatot is kezdeményezett, hogy kiderüljön, ez hogyan történhetett meg.

(VLV)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!