szerző:
hvg.hu

Az MLSZ már most elkezdett körülnézni, hogy ki lehet a német Bernd Storck utódja a magyar válogatott kispadján.

A jelenlegi kapitány sorsáról kedden dönt a szövetség, sokan nincsenek megelégedve a világbajnoki selejtezősorozatban mutatott teljesítménnyel, az utolsó fordulóban a Feröer-szigetek is alig sikerült legyőzni, végül a csoport harmadik helyén végzett a válogatott.

Ismert az is, hogy tíz meccsen tizenhárom pontot gyűjtött a magyar csapat, kikaptunk Andorrától, idegenben ikszeltünk Feröerrel, bravúrra képtelenek voltunk. A Blikk már Storck lehetséges utódjáról ír, szerintük amennyiben távozik az éves szinten 1,7 millió eurót (530 millió forintot) kereső, a szövetségben a sportigazgatói állást is betöltő német, az olasz Marco Rossi (aki a Kispesttel bravúros bajnoki aranyat nyert tavaly) vagy a korábbi válogatott Szabics Imre lehet az utód.

A most a szlovák DAC csapatát irányító Rossi mellett a tapasztalat szól. „Ma értesültem arról, hogy szóba került a nevem, teljesen váratlanul ért, nem számítottam rá. Már az büszkévé tesz, hogy egyáltalán erről beszélnek az emberek. Eddig semmilyen hivatalos megkeresést nem kaptam az ügyben az MLSZ-től. Érvényes szerződésem van a DAC-cal, de nyitott vagyok a tárgyalásra” – mondta a lapnak.

Ha Szabics lenne a befutó, pikáns mellékzönge, hogy őt 2015-ben kirúgta a szakmai stábból Storck, ahová még Dárdai Pál hívta. Opció lehet az is, hogy ha Rossi lesz a kapitány, a most a Sturm Graz pályaedzői feladatát ellátó Szabicsot segítőnek nevezik ki.

Esélyes lehet még kapitánynak a német Leipzig másodedzője, Lőw Zsolt, és a 2012-ben a Videotont Európa-liga-csoportkörbe vezető portugál Paulo Sousa. De kering László Csaba, Bölöni László, Szélesi Zoltán és Herczeg András neve is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!