Legalább 265 áldozata volt a 175 év börtönre ítélt sportorvosnak

Legalább 265 áldozata volt a 175 év börtönre ítélt sportorvosnak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Tovább emelkedett azoknak a nőknek a száma, akik azt állítják, hogy zaklatta őket az amerikai tornászválogatott sportorvosa. Larry Nassart korábban 175 év börtönre ítélték.

A múlt héten született ítélet még nem a végleges, akkor „csak” közel 160 nő tanúskodott Nassar ellen. Szerdán a férfit újabb meghallgatásra vezették elő, amelyen a bíró, Janice Cunningham közölte: mostanra több mint 265 áldozatot azonosítottak.

Azoknak, akik még nem tettek tanúvallomást, most alkalmuk lesz rá. Szerdán az első megszólaló a 17 éves Jessica Tomashow volt, aki arról beszélt, hogy kilencévesen molesztálta először Nassar.

Az 54 éves orvost tavaly decemberben gyermekpornó-fényképek birtoklása miatt 60 évig tartó börtönbüntetésre ítélték, ennek letöltését már januárban megkezdte. A múlt héten egy újabb eljárásban további 175 évet kapott.

Szexuálisan zaklatta többek között a két olimpiai bajnokot, Aly Raismant és Jordyn Wiebert. Korábban arról lehetett tudni, hogy a legfiatalabb ismert áldozata 13 éves volt.

Korábban az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága Nassar zaklatási ügye miatt minden kapcsolatát megszakította az ország tornaszövetségével, egyben távozásra szólította fel annak vezetőit. Szerdán, a kijelölt határidőre, mid a 18 vezető tisztségviselő lemondott.

A sportorvos áldozatai közül sokan a tornaszövetség felelősségét is felvetették az ügyben, miután szerintük a szervezet nem tett meg minden tőle telhetőt a panaszok kivizsgálására, illetve a visszaélések megakadályozására.

(BBC)

Hozzászólások