szerző:
hvg.hu

Nyolc magyar egyéni versenyzőért és a férfi gyorskorcsolyacsapatért szurkolhatunk ma az olimpián. Hajnalban és reggel két alpesi síelőnk próbálkozik, délelőtt pedig a gyorskorcsolyázók és a sífutók versenyeznek. Összesen nyolc számban osztanak ma érmeket Pjongcsangban.

A keddi program magyar idő szerint:

  • Alpesi sí: férfi szuperkombináció (Kékesi Márton, Samsal Dalibor): 3:30. lesiklás, 7:00. műlesiklás
  • Curling, vegyes páros: 1:05. bronzmeccs, Norvégia-Olimpiai Sportolók Oroszországból, 12:05. döntő, Kanada-Svájc
  • Gyorskorcsolya: 12:00. férfi 1500 méter (Nagy Konrád)
  • Jégkorong, női csoportmeccsek: 8:40. Kanada-Finnország, 13:10. Egyesült Államok-Olimpiai Sportolók Oroszországból
  • Rövidpályás gyorskorcsolya: női 500 méter (Keszler Andrea, Jászapáti Petra): 11:00. előfutamok, 12:11. elődöntők, 13:07. döntő; férfi 1000 méter (Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang). 11:26. előfutam; 12:32. férfi 5000 méter előfutamok (Magyarország)
  • Sífutás: női egyéni klasszikus sprint: 9:30. előfutamok, 12:00. negyeddöntők, 12:55. elődöntők, 13:25. döntő; férfi egyéni klasszikus sprint (Kónya Ádám): 10:05. előfutamok, 12:25. negyeddöntők, 13:05. elődöntők, 13:34. döntő
  • Snowboard: 2:00. női félcső, döntő, 5:00. férfi selejtező
  • Szánkó, női egyes: 11:30. 3. futam, 13:00. 4. futam
1 2 3
Sorrend megfordítása

Jászapáti Petra futama végén célfotó döntött

A 2-4. hely között szabad szemmel láthatatlan a különbség, a videózás után a negyedik helyre tették a magyar versenyzőt. Folytatás 11:26-kor, a férfi 1000 méter előfutamaival, bennük a két Liuval.

Keszler Andrea nem jutott tovább

A magyar versenyző a futama harmadik helyén végzett – az első kettő jut csak tovább.

©

Kezdődnek a magyar érdekeltségű short track futamok

Liu Shaolin Sándor, a Pjongcsangban 1500 méteren 5., pontszerző helyen végzett magyar rövidpályás gyorskorcsolyázó barátnője, a háromszoros világbajnok brit Elise Christie ellen is versenyez ma Keszler Andrea és Jászapáti Petra.

A két magyar olimpikon versenye rövidesen kezdődik 500 méteren. E számnak ma az elődöntőjét és a döntőjét is megrendezik 12.11, valamint 13.07 órától.

Női jégkorongban Kanada-Finnország 4-1

Az A-csoportban Kanada mindkét eddigi meccsét megnyerte, Finnország másodszor vesztett. A csoport másik meccsét délután játsszák az amerikaiak és az olimpiai zászló alatt induló oroszok.

Máris indul a gyorskorcsolya, lesz kiért szurkolnunk

Itthoni idő szerint 11 órakor kezdődik a mai gyorskorcsolyaprogram, itt több magyarra is figyelnünk kell. Rövidpályán a női 500 méter negyeddöntőit tartják, Keszler Andrea a második futamban indul, Jászapáti Petra a negyedikben. Ha továbbjutnak, nagyjából egy órájuk lesz pihenni, az elődöntőket dél után kicsivel tartják, a döntőt pedig 13 óra után rendezik. A férfiaknál 1000 méteren ma csak az előfutamokat tartják meg, 11:26-tól. Liu Shaoang az első, Liu Shaolin Sándor a nyolcadik futamban próbál bejutni a negyeddöntőbe. Délben nem csak a rövidpályásokra figyelhetünk: a férfi 1500 méteres gyorskorcsolyában Nagy Konrád indul, a hatodik párban lép jégre. Végül fél egykor a rövidpályán az 5000 méteren a férfi csapatunk küzd a döntőbe jutásért.

Kónya végül a 68. helyet szerezte meg

A mezőny legvégén indulók közül többeknél jobb volt a magyar sífutó. A 80 induló közül szeretett volna az első hetvenbe jutni, ez épp sikerült.

©

Egyvalakit előzött meg eddig Kónya Ádám

Kónya Ádám a 64. helyen áll a sífutás sprint számában 65 célba érő közül, és bár vannak még később indulók, az már biztos, hogy nem jut tovább. A negyeddöntőt érő 30. helytől 23,3 másodperccel maradt le. A síszövetség az olimpia előtt úgy látta az esélyeket: a 70. hely körüli eredménnyel már elégedettek lehetnénk.

Az életéért küzdött Kékesi Márton

A férfi alpesi síelők kombinációs számában érdekelt Samsal Dalibor és Kékesi Márton is értékelt. Előbbi elégedett, utóbbi úgy fogalmazott: az életéért küzdött.

Kékesi Márton
©

Három perc sprint, tiszta izomból

A női sífutás sprintversenyének előfutama most ér véget, hamarosan kezdenek a férfiak is, köztük Kónya Ádámmal. A táv 1250 méter, a 80 versenyzőt 15 másodpercenként indítják, a legjobb 30 jut tovább a negyeddöntőkbe. Onnantól majd 6 fős csoportokban versenyeznek tovább – a negyeddöntőket, az elődöntőket és a döntőt is kora délután, alig több, mint egy óra leforgása alatt rendezik meg, vagyis nem elég sprintelni, nagyon gyors regenerálódásra is szükség lesz.

Hogyan akasszuk ki egyszerre egész Hollandiát?

Egész új dolgot tanulhattak a hollandok a saját országukról az NBC kommentátorától: a riporter szerint azért ennyire erős Hollandia gyorskorcsolyában, mert telente, amikor befagynak a csatornák, minden holland korcsolyán jár. Belegondolni sem merünk, mi történne, ha kerékpárversenyt adnának egyszer az NBC-n.

1 2 3

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Két órát dolgozunk azért a pénzért, amiért Ausztriában egyet

Két órát dolgozunk azért a pénzért, amiért Ausztriában egyet

Zsarolás, pénz, hatalom, túszejtés: a kereskedelmi háború fordulatosabb, mint egy krimisorozat

Zsarolás, pénz, hatalom, túszejtés: a kereskedelmi háború fordulatosabb, mint egy krimisorozat

Megszűnhet egy legendás márka: felszámolják a Traubi gyártóját

Megszűnhet egy legendás márka: felszámolják a Traubi gyártóját

"Azért csináljuk, mert a gyerekünk majd megkérdi, kiálltunk-e magunkért és másokért"

"Azért csináljuk, mert a gyerekünk majd megkérdi, kiálltunk-e magunkért és másokért"

Jön a havazás, szombaton hullhat le a java

Jön a havazás, szombaton hullhat le a java

Végre: mostantól ön is használhatja a Google Térkép hasznos funkcióját

Végre: mostantól ön is használhatja a Google Térkép hasznos funkcióját