szerző:
hvg.hu

Nyolc magyar egyéni versenyzőért és a férfi gyorskorcsolyacsapatért szurkolhatunk ma az olimpián. Hajnalban és reggel két alpesi síelőnk próbálkozik, délelőtt pedig a gyorskorcsolyázók és a sífutók versenyeznek. Összesen nyolc számban osztanak ma érmeket Pjongcsangban.

A keddi program magyar idő szerint:

  • Alpesi sí: férfi szuperkombináció (Kékesi Márton, Samsal Dalibor): 3:30. lesiklás, 7:00. műlesiklás
  • Curling, vegyes páros: 1:05. bronzmeccs, Norvégia-Olimpiai Sportolók Oroszországból, 12:05. döntő, Kanada-Svájc
  • Gyorskorcsolya: 12:00. férfi 1500 méter (Nagy Konrád)
  • Jégkorong, női csoportmeccsek: 8:40. Kanada-Finnország, 13:10. Egyesült Államok-Olimpiai Sportolók Oroszországból
  • Rövidpályás gyorskorcsolya: női 500 méter (Keszler Andrea, Jászapáti Petra): 11:00. előfutamok, 12:11. elődöntők, 13:07. döntő; férfi 1000 méter (Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang). 11:26. előfutam; 12:32. férfi 5000 méter előfutamok (Magyarország)
  • Sífutás: női egyéni klasszikus sprint: 9:30. előfutamok, 12:00. negyeddöntők, 12:55. elődöntők, 13:25. döntő; férfi egyéni klasszikus sprint (Kónya Ádám): 10:05. előfutamok, 12:25. negyeddöntők, 13:05. elődöntők, 13:34. döntő
  • Snowboard: 2:00. női félcső, döntő, 5:00. férfi selejtező
  • Szánkó, női egyes: 11:30. 3. futam, 13:00. 4. futam
1 2 3
Sorrend megfordítása

Csak bámészkodnak a nézők, sportolni nem szeretnének

Nem mindenkinek jött jól az olimpia: a pjongcsangi sí- és hódeszkakölcsönzők tüntettek ma az olimpiai parknál. Mint mondták, gyakorlatilag összeomlott az üzletük, semmi értelme nincs nyitva tartaniuk olyankor, amikor csak a versenyzőkkel foglalkozik mindenki, sportolni pedig nem akar.

Nem lett meg a Top 30

Ahogy várható volt, sokat javított mindkét magyar síelő a szlalomban. Samsal Dalibor a 32. helyre jött fel a hatvanadikról, Kékesi Márton pedig a 62. hely után a 35. lett. Mindkettejüknél már az is szép teljesítmény volt, hogy be tudtak egyáltalán érni a célba: a 65-ös mezőnyből csupán 38-an fejezték be mindkét lesiklásukat.

©

Ha még nem látott robotokat síelni, nem tudja, mit hagyott ki

Miközben a síelők a pályával és az erős széllel küzdenek, egy órányi autóútra Pjongcsangtól a robotok csapnak össze. Egyetemek, kutatóintézetek és magáncégek 50-75 centis robotjai versenyeznek a 10 ezer dolláros jutalomért. Az időjárás itt sem segít: azok a robotok tudnak a leggyorsabban leérni a pályán, amelyeknek a legkevésbé árt az extrém hideg. A nézők pedig imádják, hogy olyan bukdácsolásokat is láthatnak, amilyenekért egy profi sportolót már nagyon féltenénk.

A magyarokra még várunk, de a szomszédban már ünnepelhetnek

A legjobb síelők végigmentek a szlalomban is, az olimpiai bajnok az osztrák Marcel Hirsher, aki 23 századmásodperccel előzte meg a francia Alexis Pinturault-t. A mezőny gyengébb fele még csak most kezd, a két magyar a legutolsók között indul majd.
©

Egy házaspár nyerte a curling első érmét

Anasztaszija Brizgalova és Alekszandr Kruselnyickij a jégen jó csapat: a két orosz sportoló nyerte meg a curling vegyes páros bronzmeccsét. Ők a magánéletben is egy pár – közös hobbijuk biztosan van.

Egy 17 éves győzelmével indult a nap

A délelőtti programban, itthoni idő szerint hajnalban már több számban is érmeket osztottak. A curling vegyes párosban a bronzmeccset tartották, itt az oroszok 8-4-re legyőzték Norvégia csapatát. A snowboard női félcső versenyében pedig a 17 éves amerikai Chloe Kim győzött, a kínai Liu Csia-jü és az amerikai Arielle Gold előtt.

Két síelőnk már elkezdte

Végre engedte az időjárás, hogy az alpesi síelők elkezdjenek versenyezni Pjongcsangban, igaz, még így is sokan panaszkodtak a nagy szélre. A férfi szuperkombinációban Magyarországot két versenyző képviseli. Az első futamban, a lesiklásban tudni lehetett, hogy az egyetlen fontos cél a célba érkezés, mindkettejüknek ez a gyengébb száma. Végül Samsal Dalibor a 65 fős mezőnyből a 60. helyre jött be, Kékesi Márton pedig a 62. lett. Folytatás műlesiklásban, ez a szám tart most is. A legjobbak reggel 7 órakor kezdtek, a két magyar 58.-ként, illetve 60.-ként mehet.

1 2 3

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Stadionországban a győzelem számít, a NER vállalkozói már győztesnek érezhetik magukat

Stadionországban a győzelem számít, a NER vállalkozói már győztesnek érezhetik magukat

Chuck Norris potom pénzért turnézott Budapesten

Chuck Norris potom pénzért turnézott Budapesten

Botrány a Parlamentben: Gyurcsány lesből támad

Botrány a Parlamentben: Gyurcsány lesből támad

Titkok és kísértések: miért akarunk belenézni a párunk mobiljába?

Titkok és kísértések: miért akarunk belenézni a párunk mobiljába?

Visszavásárolhatják lakásukat az eszközkezelő bérlői

Visszavásárolhatják lakásukat az eszközkezelő bérlői

Közösen lép fel az ellenzék a túlóratörvény ellen, levelet írtak Ádernek

Közösen lép fel az ellenzék a túlóratörvény ellen, levelet írtak Ádernek