szerző:
hvg.hu

A torna szervezői és a klubok egymásra mutogatnak.

Húsz perc alatt ért el a mentő a lábszártörést szenvedett 16 éves focistához – írta meg az Index. Az esetről videót is bemutattak.

A budapesti Future Talents Cup nevű nemzetközi utánpótlás-torna egyik meccsén történt meg a baj: a Diósgyőr egy 16 éves játékosa újpesti ellenfelével ütközött, olyan szerencsétlenül, hogy a szárkapocscsontja szilánkosra tört, és eltört a sípcsontja is. Alig hihető, de ez után húsz percnek kellett eltelnie, hogy mentő érkezzen a sérülthöz.

Addig is a két csapat masszőre próbált segíteni a fiúnak, de sokat nem tehettek, csak jegelték a lábát. Az Index szerint orvos nem volt a helyszínen, mentőautót telefonon kellett hívni. A rendezvény szervezője (ez nem az MLSZ, hanem a Future Talents Cup Nonprofit Kft. volt) azonban azt állítja: volt orvos a helyszínen, ő jelezte, hogy a beteg nem mozdítható.

A szervezők szerint a klubok feladata, hogy mindenki saját csapatorvossal érkezzen. A Diósgyőr regionális utánpótlásképzési igazgatója viszont azt mondta: nem kaptak olyan tájékoztatást, hogy orvosi stábot kellett volna vinni, azt mindig a rendező biztosítja, ezért velük és az Újpesttel is csak egy masszőr utazott.

És hogy jó hír is legyen: a sérült játékos a körülményekhez képest már jól van a műtétje után.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!