szerző:
hvg.hu

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában

Minden bizonnyal sokaknak beégett a fejébe az a kép, amin Cristiano Ronaldón eluralkodnak az érzelmei, és elsírja magát élete első világbajnokságán. Nehéz elhinni, de ennek is már 12 éve.

Az összes játékost figyelembe véve azonban nem a portugál sztár az, aki legrégebb óta, illetve a legtöbb meccsen viselte vébéken a nemzeti mezt, és nem is a szintén a negyedik vébéjére készülő Lionel Messi.

Rafael Marquéz a Barcelona korábbi játékosa, a mexikói válogatott középhátvédje 2002-ben lépett pályára először a Japán és Dél-Korea által közösen rendezett világbajnokságon. Összesen 16 mérkőzésen játszott már, holtversenyben az argentinok sztárjával, szintén az FC Barcelona exvédőjével Javier Mascheranóval.

Rafa Marquéz 6 győzelmet, 4 döntetlent és 6 vereséget tudhat a háta mögött, míg Mascherano ennél jobb mérleggel mutatkozik, 11 győzelemmel, 3 döntetlennel és 2 vereséggel várhatja az oroszországi vébé kezdetét.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!