szerző:
hvg.hu

A vébé csoportmeccseinek második körében az A csoportból Uruguay már tovább is jutott. A B-ből Spanyolország nyert Irán ellenében. Portugália is győzött, hozta a kötelezőt, de semmi többet. A nap krónikája.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában

A szerdai felhozatal:

  • Kettőtől: Portugália – Marokkó: 1-0
  • Öttől: Uruguay – Szaúd-Arábia: 1-0
  • Nyolctól: Irán – Spanyolország: 0-1
1
6 7 8 9 10 11 12
Sorrend megfordítása

Néhány adat a helyszínről, a Luzsnyiki Stadionról

A szovjet időkben Lenin-stadionnak nevezett építmény 1955-1956-ban húzták fel, 450 nap alatt. A stadion eredetileg több mint százezer néző befogadására volt alkalmas, s azt volt hivatott mutatni, hogy az 1952-es helsinki olimpián diadalmasan szereplő államszövetség valódi sportnagyhatalommá vált.
A Luzsnyiki volt a fő színtere az 1980-as moszkvai olimpiának, s a stadion két évvel később azzal került a lapok címoldalára, hogy a Szpartak és a holland Haarlem mérkőzés utáni tolongásban a hivatalos adatok szerint 66 ember vesztette életét. Meg nem erősített hírek szerint jóval magasabb volt a halottak száma.
A stadiont az utóbbi években újjáépítették, s a Luzsnyiki adott helyet a nyitóümérkőzésnek, s itt lesz a vébédöntő is.
©

Nem akármilyen lesz A Nap Meccse

Ugyan amikor ezt a bejegyzést írjuk, a japán második vonalban Ventforet Kofu már 3-0-ra vezet az első félidő 40. percében a hazai pályán játszó Albirex Niigata ellen, mégsem ez a nap meccse; vagyis A Nap Meccse.

Merthogy vébé van, a csoportkörök közül a második, és pályán a ma élő egyik legnagyobb, Cristiano Ronaldo. Ha a STAR vacsorázni hívná önöket, azonnal mondjanak nemet, de a tévében, vagy (sokkal inkább) a hvg.hu élő, szöveges közvetítésében azért nézzék meg őt.

De téved, ha azt hiszi, egy ilyen felvezető után a Portugália–Marokkó-mérkőzést választottuk A Nap Meccsének. Ugyanis mindegyik az.

Szakértő sorok erre >>>

Megvan a Portugál és a marokkói kezdő

Gólokra számítunk:

Putyinnak is tetszett az Egyiptom elleni meccs

Vlagyimir Putyin orosz államfő nem látta az orosz–egyiptomi meccset, mivel a politikus éppen repülőn ült, és Minszkbe, Fehéroroszország fővárosába tartott – közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

„De ő is úgy reagált, mint az egész ország. Ez egy nagyon fontos győzelem volt mindannyiunk számára, s ezért természetesen az államfő is nagyon boldog volt” – írta Peszkov. Putyin ott volt a Szaúd-Arábia elleni nyitómeccsen, s a mérkőzés közben szívélyesen beszélgetett a helyszínre utazott szaúdi vezetőkkel.

 

 

©

DW: Szexuálisan zaklattak egy női riportert Moszkvában

A Deutsche Welle riportere, Julieth Gonzalez Theran a munkáját próbálta végezni a vébén. Épp Moszkvából tudósított, amikor váratlanul és kéretlenül odalépett hozzá egy szurkoló, és magához szorította és arcon csókolta.

©

A DW a riporternő engedélyével kitette a videót a Twitter-oldalára és annyit írt hozzá, hogy a szexuális zaklatást meg kell állítani. Az élet semmilyen területén sincs helye, így a futball közelében sem. Egyébként azért is tették ki a videót, hogy mindenki lássa, mit kell átélniük a női sportriportereknek nap mint nap, amikor a munkájukat próbálják végezni.

A jelenet 00:13-nál:

Kánikula várható Moszkvában

Szokatlan forróság lesz a következő napokban Moszkvában, ahol a hét végéig több vébémeccset is játszanak.

Csütörtökön még csak 24-26 fok várható, ám pénteken harminc fok körüli meleget, szombaton pedig még magasabb hőmérsékletet prognosztizálnak. Idén egyébként még egyszer sem emelkedett meg ennyire a hőmérséklet az orosz fővárosban, a legmelegebbet, 28,1 fokot a múlt kedden mértek.

 

 

©

Izlandi hős és triplázó Ronaldo a forduló válogatottjában

Nincs sok meglepetés a vb első fordulójának válogatottjában. A kapuban a Messi büntetőjét kifogó izlandi Halldorsson, a védelemben többek között az uruguayi beton Godin, a középpályán természetesen CR7, a támadószekcióban pedig Diego Costa és Kane.

Ami meglepetés, hogy nincs ott az orosz Cserisev, aki elég jó vébét fut.

„Azt kértem Messitől, focizzon úgy, mintha a grundon lenne”

Celia Cuccittini, Lionel Messi édesanyja az argentin Canal 13 nevű csatornának nyilatkozott fiáról. A válogatott az első meccsen döntetlent játszott Izland legjobbjaival, Messi pedig kihagyott egy tizenegyest – nála ez nem ritka. Sőt, gyakori.

Señora Cuccittini azt mondta, mielőtt a fia elindult Oroszországba, azt kérte tőle, focizzon úgy, mintha otthon a grundon lenne, érezze magát olyan jól focizás közben, mintha még mindig kisgyerek lenne Rosarióban.

A fiamnak az a legnagyobb álma, hogy világbajnokságot nyerjen Argentínával – mondta.

Beszélt arról is, hogy mennyire megviseli a családot is, fiát is, amikor kritizálják Messit, elsősorban saját hazájából. „Látjuk, hogy szenved ilyenkor, néha sír is, amiért a saját hazája támadja – alaptalanul.”

(Mundo Deportivo)

Különleges meccssörök Jekatyerinburgban

Egy kis jekatyerinburgi sörfőzde mind a négy jekatyerinburgi vébémeccsre elkészítette a maga különleges sörét. A Melogyija minden meccs előtt két féle komlóból keverte, illetve keveri az aznapi folyékony kenyeret:  Perut például az El Dorado, Szenegált pedig az Afrika királynője nevű komló képviseli. A címkéket a mérkőzést játszó két csapat zászlaja díszíti, a másik oldalon pedig a dizájnerek szabadon hagytak egy kis felülete, ahová végül be lehet írni az eredményt.
A cégtulajdonos, Alekszej Szaburov azt állítja a célja az volt, hogy eloszlassa azt a sztereotípiát, amely szerint az oroszok csak vodkát isznak. „Ez egy ugyanolyan klisé, mint az, hogy medvék sétálnak az orosz utcákon, hogy itt mindig hideg van, s hogy az oroszok mindig lehajtott fülű usánkában mennek ki a szabadba” – mondta Szaburov.
A jekatyerinburgi stadion
©

A vébé legnagyobb sztárjai a szemétszedő szurkolók

A szenegáli és a japán szurkolók, miután csapatuk nyert (Lengyelország és Kolumbia ellen), a lefújás után ott maradtak a lelátón, és elkezdtek szemetet szedni. Itt egy videó a szenegáliakról. A net imádja őket:

1
6 7 8 9 10 11 12

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
300 forint egy éjszaka a japán hotelben, de van egy kis csavar a történetben

300 forint egy éjszaka a japán hotelben, de van egy kis csavar a történetben

Peter Handke: "Egy szót sem lehet elítélni, amit Jugoszláviáról írtam. Ez irodalom"

Peter Handke: "Egy szót sem lehet elítélni, amit Jugoszláviáról írtam. Ez irodalom"

A Sony új hangszóróját nyakpárnaként kell hordani, állítólag így lesz csak igazi otthon a filmnézés

A Sony új hangszóróját nyakpárnaként kell hordani, állítólag így lesz csak igazi otthon a filmnézés

Autóalkatrészekkel seftelő magyart büntettek Angliában

Autóalkatrészekkel seftelő magyart büntettek Angliában

Karácsony: El kell árulni, ki a zaklató a Katona József Színházban

Karácsony: El kell árulni, ki a zaklató a Katona József Színházban

16 ezer eurós minimálbérért sztrájkolnak a női futballisták Spanyolországban

16 ezer eurós minimálbérért sztrájkolnak a női futballisták Spanyolországban