szerző:
hvg.hu

A vébé csoportmeccseinek második körében az A csoportból Uruguay már tovább is jutott. A B-ből Spanyolország nyert Irán ellenében. Portugália is győzött, hozta a kötelezőt, de semmi többet. A nap krónikája.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában

A szerdai felhozatal:

  • Kettőtől: Portugália – Marokkó: 1-0
  • Öttől: Uruguay – Szaúd-Arábia: 1-0
  • Nyolctól: Irán – Spanyolország: 0-1
1
4 5 6 7 8
12
Sorrend megfordítása

Uruguay égszínkékben

Szaúd-Arábia fehérben.

Himnuszok.

Szurkolók a Rostov Arena előtt

Uruguay – Szaúd-Arábia világbajnoki csoportmérkőzés. Szurkolók a Rostov Arena előtt.
©

Százados lett Suárez

A Barcelona uruguayi támadója ott van a kezdőben Szaúd-Arábia ellen, ezzel pedig századszorra lép pályára válogatott színekben.

Ezzel ő a hatodik, aki eléri a bűvös százast, előtte megtette ezt: Maximiliano Pereira, Diego Godín, Diego Forlán, Cristian Rodríguez és éktársa, Edinson Cavani.

Itt a nap második meccsének két kezdője:

A Barcából a Real Madridba igazolt Gudjohnsen kisfia

Az utánpótlás-labdarúgás egyik nagy szenzációja, hogy Daniel Gudjohnsen, Eidur Gudjohnsen kisfia a Real Madrid utánpótlás-nevelésében folytatja a labdarúgást.

A hírt még érdekesebbé teszi, hogy Andryt, a másik Gudjohnsen-fiút a múlt héten le akarta igazolni a Barca, de az Espanyol, amely szintén barcelonai csapat, a Real Madridnak adta el. És így már érthető, hogy Daniel miért hagyja el a Barca akadémiáját.

(Sport.es)

Vége a mérkőzésnek, Portugália–Marokkó 1–0

Portugália nyerte meg a Marokkó elleni második csoportköri meccset. Az Európa-bajnok nem érdemelt győzelmet, a marokkóiaknak számtalan helyzetük volt, ám nem tudtak gólt szerezni. Az eredmény azt jelenti, hogy Marokkó valószínűleg nem jut tovább a kieséses szakaszba. A meccs után Portugáliának négy pontja van, Marokkónak pedig maradt a nulla.

 

©

Benatia – két újabb helyzet

91. perc: kétszer is gólhelyzetbe került a marokkói Benatia, ám ismét nem sikerült betalálnia a kapuba.

Öt perc hosszabbítás, portugál sárga

A bíró öt percet hosszabbít, majd kioszt egy sárga lapot Adrien Silvának.

Az utolsó portugál csere

86. perc: Adrien Silva jött be Moutinho helyett.

Ronaldo újabb szabadrúgása

85. perc: Megint a sorfalba lőtte Ronaldo a most 17 méterről elvégzett szabadrúgását. Utána Ronaldo még el is dobta magát, hogy kapjon egy büntetőt. Nem kapott. Igaz sárgát sem szimulálásért.
1
4 5 6 7 8
12

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!