szerző:
hvg.hu

A nemrég leváltott szövetségi kapitány az M4 Sportnak beszélt a magyar labdarúgó-válogatottnál szerzett tapasztalatairól. Azt mondta: hiába tervezett hosszú távra, a labdarúgó-szövetség nem adott neki elég időt.

A magyar válogatottat értékelte Georges Leekens az M4 Sportnak adott interjújában. A nemrég leváltott szövetségi kapitány szerint nehéz, de különleges feladatot kapott, amikor átvette Bernd Storcktól a csapat irányítását, hosszú távú eredmények eléréséhez azonban időre és türelemre lett volna szükség.

„A magyarok viszont nem türelmesek: egyből azt várják, hogy holnap már világbajnok legyél!” – mondta Leekens.

Hozzátette: nagyon csalódott volt, mikor Csányi Sándor MLSZ-vezér a menesztése mellett döntött, nem számított rá, ugyanakkor nem neheztel senkire, és további jó munkát kíván a csapatnak és Magyarországnak. Úgy fogalmazott:

profi vagyok, tudom, hogy kell egy csapatot felépíteni, de kevés időt kaptam.

Leekens úgy látja, nem az ő hibája, hogy a magyar válogatott az elmúlt évben nem ért el eredményt, Storck után ugyanis nehéz volt lépésről lépésre újraépíteni a csapatot. Szerinte a magyar válogatottnak kevesebb beszédre és több munkára lenne szüksége, és hinnie kellene abban, hogy a jelenleginél magasabb szintre emelkedhet.

Azt, hogy világklasszis csapat lehetünk, már az első pillanatban el kell felejteni, de keményen kell dolgozni

– mondta a volt szövetségi kapitány.

Hangsúlyozta: a magyaroknak el kellene felejteniük a focihoz való negatív hozzáállást, a játékosoknak pedig élvezniük kellene minden mérkőzést. Georges Leekens a belgákéhoz hasonlította a magyar csapat mentalitását. Emlékeztetett: Belgiumnak 7-8 évre volt szüksége az előrelépéshez, és el kellett követnie a tanulóhibákat, hogy vesztesekből győztesek lehessenek. A tréner elárulta, hogy Katartól már kapott ajánlatot, de még nem tudja, hol folytatja.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Sport

Ki állítja meg Brüsszelt? A belga aranygeneráció titka

Következetesség, türelem, jól elköltött állami pénzek és az eredmények hajszolása helyett az egyéni fejlesztés fontossága – mindezek nincsenek meg a magyar futballban, pedig a vb-elődöntős Belgium példája azt mutatja, csak így lehet előrelépni.