szerző:
hvg.hu

Sporttörténelem, a szív diadala – így és ezekhez hasonló szavakkal, jelzőkkel kommentálja a világsajtó Horvátország bravúrját. Ma ismét szünnap jön a vébén, megvannak a döntőseink (francia-horvát) és a bronzmeccs résztvevői is (belga-angol), így az elemzés kerül a középpontba. Tartsanak velünk!

Anglia 1990 után ismét elbukta az elődöntőjét és azzal a Belgiummal mérkőzik majd szombaton, amellyel a csoportban egyszer már találkoztak. Kérdés, ahhoz a meccshez hasonlóan ezúttal is a tartalékok kapnak-e majd főszerepet.

A horvátok többszörösen írták át a sporttörténelmet: először kerültek a vb-döntőbe, ők arányaiban a valaha volt legkisebb nemzet, akiknek ez sikerült (jelenleg a Föld lakosságának 0,6 százalékát adja Horvátország), valamint soha nem volt még olyan, hogy egy csapat zsinórban háromszor is hosszabbítás után jusson tovább az egyenes kieséses szakaszban.

A franciák 2006 után döntőzhetnek újfent, Didier Deschamps is nagy bravúrra készül: ő lehet a harmadik edző, aki játékosként, majd szövetségi kapitányként is megnyeri a trófeát.

1 2 3 4
Sorrend megfordítása

Megható üzenet az angol drukkereknek

Mindenkinek, aki szurkolt értünk.

Mindenkinek, aki hitt abban, hogy ezúttal másként lesz.

Mindenkinek, aki nem félt álmodni.

Mindenkinek, aki tudja, ez csak a kezdet.

Köszönjük! Reméljük, büszkék vagytok!

– szól az angol válogatott üzenete a nagyvilágba, a tegnap esti vereség után. Egészen megható.

A németek nélkül beszakadt a gólátlag

Hiába kezdett nagyon erős gólátlaggal az orosz torna, az elődöntők után már rosszabbul állunk találatok terén, mint négy éve. Akkor a német-brazil meccs nyolc gólja erősen felhúzta az átlagot, most viszont a két elődöntőn összesen nem született, csak négy. Íme egy kis statisztikai válogatás az eddigi 62 találkozó alapján!

©

Első a kötelesség

Az egyik horvát tűzoltóságon járunk az oroszok elleni negyeddöntő estjén, ahol közös meccsnézéssel töltötték a szerencsére zavartalan szolgálati időt... aztán mégis befutott egy riasztás.

Néha vannak a futballnál is fontosabb dolgok. Néha.

1 2 3 4

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!