szerző:
MTI / hvg.hu

A közönség vastapssal jutalmazta, amiért szakadt mezben, lehorzsolt háttal is újra rajthoz állt.

Szalontay Sándor bukott, majd a vigaszágon búcsúzott keirinben a Glasgow-ban zajló multisport Európa-bajnokság pályakerékpáros versenyeinek keddi zárónapján – írja az MTI.

A magyar versenyző – aki sprintben a nyolcaddöntőig jutott, és végül a 15. helyen zárt – az első futam végén, második helyen haladva esett el. A Twitteren megjelent videók tanúsága szerint Szalontay a lábát és a hátát is nagyon lehorzsolta, a mezéből szinte semmi nem maradt:

Szalontay ezután vigaszágon szakadt dresszben, számos sebbel a bőrén állt rajthoz a viadalon, amelyen motoros felvezetéssel érik el a versenyzők az utolsó három kört. A közönség vastapssal jutalmazta kitartását. A magyar a zárókörben sokáig harmadik helyen haladt, ám végül negyedikként ért célba, így véget ért számára a kontinensviadal.

A glasgow-i versenyeken Lovassy Krisztián omniumban 16., a 15 km-es scratch-ben 18. lett, míg Filutás Viktor 17. helyen végzett a 40 kilométeres pontversenyben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Leválthatják Mark Zuckerberget a Facebook éléről

Leválthatják Mark Zuckerberget a Facebook éléről

Javította a hibát az Apple, de máris itt az újabb: újra sikerült kicselezni az iPhone zárolását

Javította a hibát az Apple, de máris itt az újabb: újra sikerült kicselezni az iPhone zárolását

L. Ritók Nóra: Egy ország, két világ

L. Ritók Nóra: Egy ország, két világ

Marabu FékNyúz: Mészárlás

Marabu FékNyúz: Mészárlás

Nagypapa lett Deutsch Tamás

Nagypapa lett Deutsch Tamás

Igazán drága pesti öltönyszabóhoz járhat Orbán Viktor

Igazán drága pesti öltönyszabóhoz járhat Orbán Viktor