szerző:
hvg.hu/MTI

Nyerni akart, de nem sikerült neki, ezen pedig úgy felhúzta magát, hogy majdnem megölt egy másik versenyzőt.

Visszavonul a versenyzéstől a motoros, aki vasárnap, a gyorsaságimotoros-világbajnokság San Marinó-i Nagydíján 200 km/órás sebességnél meghúzta egyik riválisa fékkarját. A 22 éves, olasz Romano Fenati kedden az egyik olasz napilapban azt nyilatkozta, itt az idő, hogy elköszönjön.

Mindig azért mentem ki a pályára, hogy nyerjek. Hogy Romano Fenati legyek. De rájöttem, senki nem törődik velem, és azzal a fájdalommal, amin keresztül megyek. Így aztán jobb, ha elbúcsúzok

– mondta a motoros. Fenatit vasárnapi tette miatt azonnal kizárták a futamról, hétfőn pedig további két versennyel toldották meg az egyfutamos eltiltást. Az olasz motoros a verseny után azzal indokolta tettét, hogy Manzi a viadal során korábban már kétszer meglökte őt. Csapata, a Marinelli Snipers közleményben határolódott el cselekedetétől, és elfogadta a büntetést. Az eset után rögtön kirúgták a versenyzőt.

Az eset érdekessége, hogy Fenati a szezon után készült elhagyni a Marinelli Sniperst, és éppen a Manzit foglalkoztató Forwardhoz, pontosabban a következő szezonban annak alapjaira építkező MV Agustához készült.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!