Visszavonul a motoros, aki verseny közben meghúzta egyik riválisa fékkarját

Visszavonul a motoros, aki verseny közben meghúzta egyik riválisa fékkarját

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu/MTI

Nyerni akart, de nem sikerült neki, ezen pedig úgy felhúzta magát, hogy majdnem megölt egy másik versenyzőt.

Visszavonul a versenyzéstől a motoros, aki vasárnap, a gyorsaságimotoros-világbajnokság San Marinó-i Nagydíján 200 km/órás sebességnél meghúzta egyik riválisa fékkarját. A 22 éves, olasz Romano Fenati kedden az egyik olasz napilapban azt nyilatkozta, itt az idő, hogy elköszönjön.

Mindig azért mentem ki a pályára, hogy nyerjek. Hogy Romano Fenati legyek. De rájöttem, senki nem törődik velem, és azzal a fájdalommal, amin keresztül megyek. Így aztán jobb, ha elbúcsúzok

– mondta a motoros. Fenatit vasárnapi tette miatt azonnal kizárták a futamról, hétfőn pedig további két versennyel toldották meg az egyfutamos eltiltást. Az olasz motoros a verseny után azzal indokolta tettét, hogy Manzi a viadal során korábban már kétszer meglökte őt. Csapata, a Marinelli Snipers közleményben határolódott el cselekedetétől, és elfogadta a büntetést. Az eset után rögtön kirúgták a versenyzőt.

Az eset érdekessége, hogy Fenati a szezon után készült elhagyni a Marinelli Sniperst, és éppen a Manzit foglalkoztató Forwardhoz, pontosabban a következő szezonban annak alapjaira építkező MV Agustához készült.

Hozzászólások