szerző:
hvg.hu

Nem sikerült jól az új szövetségi kapitány, Marco Rossi bemutatkozása a válogatott élén a Nemzetek Ligájában: kikaptunk a finnektől idegenben. Most Görögország ellen javított a szakvezető és a csapat.

1 2 3
Sorrend megfordítása

A mékőzés küzdő jellege dominál

Hogy szépen fogalmazzunk.

Mindkét együttes inkább a középpályán vitézkedik, lassan csordogál a játék egészen addig, amíg Donisz cselezi be magát, majd a 16-os sarkáról ballal mellé teker.

©

Három percig vezettünk

Manolasz egyenlít a 18. percben.

A labdát Fortunisz ívelte be, Manolasz pedig magasabbra tudott ugrani Langnál, és átfejelte a labdát a hiába nyújtózkodó Gulácsi fölött.

©

Vezetünk!

Sallai Roland megszerzi a magyar válogatott vezetést jelentő, első gólját.

Egy, a középpályán elcsent labdából indult akció, Kovács passzát Varga játssza középre, majd Szalai és Bese is beleér fejjel. Végül Sallai kapásból a kapuba teker.

©

Az első görög lehetőséget is letudtuk

A 10. percben Fortunisz cselezget, majd lő jobbal mellé.

Néma csend

A zárt kapus meccsek különlegessége, hogy minden hallatszik, ami a pályán vagy a szélén elhangzik. Tisztán érthető, ahogy Kleinheisler kéri a labdát és ahogy Kádár dirigál. Szurkolás egyáltalán nincs, néha a maroknyi görög szurkoló megtapsolja az övéi egy-egy szép akcióját.

Ígéretes, de les

Az első magyar akciót les miatt fújja le a játékvezető a 3. percben.

A magyar kezdő

Gulácsi – Bese, Lang, Kádár, Fiola – Nagy Á. – Varga R., Kleinheisler, Kovács I., Sallai R. – Szalai Á.

A finnek ellen Bese, Varga és Nagy Ádám nem volt kezdő.

1 2 3

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!