Rossi a győzelem után: Mindenki szívvel-lélekkel harcolt

Rossi a győzelem után: Mindenki szívvel-lélekkel harcolt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu/MTI

A szakvezető szerint levett egy kis terhet a játékosai válláról az, hogy – zárt kapus meccs lévén – nézők nélküli meccsen játszottak, vagyis nem volt rajtuk a szurkolók nyomása.

Idén először nyert és 31 év után újra legyőzte Görögországot a magyar labdarúgó-válogatott. A meccs után Marco Rossi – aki most másodszor irányította a csapatot – arról beszélt, hogy – akárcsak Finnországban, ahol azonban több volt a hiba a játékukban, és szerencsések sem voltak – a játékosokban megvolt a kellő motiváció, mindenki szívvel-lélekkel harcolt, és láthatóan büszkén képviselte hazáját. Szerinte ezért az egész csapatnak jár a gratuláció.

Kiemelte, hogy technikailag és taktikailag még javulnia kell együttesének, ám az átadások, a helyezkedés és labdabirtoklás terén az első félidőben látottakkal meg van elégedve.

Rossi szerint a második félidőben kicsit alábbhagyott a csapat lendülete, mintha kissé megijedtek volna, hisz rég nyertek mérkőzést. "Az ekkor mutatott kitartás és lélekjelenlét miatt viszont dicséretet érdemel a csapat" – mondta.

A szakvezető arról is beszélt, hogy a játékosok a kezdetektől megfogadták a tanácsait, betartották az utasításait a pályán. "Elképesztően nagy nyomás és felelősség volt rajtuk. A futball számomra az emberekről szól, szurkolók nélkül pedig a foci halott. Viszont talán egy kis terhet levett a játékosok válláról, hogy nem volt rajtuk a szurkolók nyomása" – jelentette ki.

Bár a stadionban nem voltak drukkerek, az Üllői út felőli oldalon sokan összegyűltek, és szervezetten szurkoltak. Rossit erről is kérdezték, szerinte ez azt mutatja, hogy odafigyelnek a csapatára. "A szurkolók szeretnének egy nyertes csapatot, valahol követték a mérkőzést, és azt látták a televízióban, hogy foggal-körömmel harcolunk a három pontért. Pozitív jel számomra, hogy úgy érezték, el kell jönni és támogatni bennünket" – tette hozzá.

Hozzászólások