Egy sor Bajnokok Ligája-meccsről lemaradhatunk Andy Vajna sportcsatornája miatt

Egy sor Bajnokok Ligája-meccsről lemaradhatunk Andy Vajna sportcsatornája miatt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Spíler 2-ügyben még mindig nincs megegyezés, a spanyol liga és a BL mérkőzéseinek közvetítési joga viszont már a csatornáé – de lehet, hogy a nézők nem láthatják.

Még mindig nem született döntés a TV2 és a kábelszolgáltatók között a Spíler 2 televíziós sportcsatornáról szóló árvitában, aminek most a focirajongók ihatják meg a levét: ha az álláspontok továbbra sem közelednek, akkor lemaradhatunk a jövő héttől kezdődő Bajnokok Ligája-meccsekről, de akár a spanyol liga mérkőzéseiről is. B-terv márpedig nincs: a meccsek közvetítési jogát a Spíler 2 vette meg, más csatornák így nem közvetíthetik azokat élőben.

A 444 piaci forrásokra hivatkozva azt írja, hogy néhány héten belül megegyezés születhet, addig viszont nincs mit tenni, a csatorna menedzsmentje ugyanis már tavasszal megállapodott az UEFA-val és a spanyol szövetséget képviselő ügynökséggel, így a közvetítési jog már kőbe van vésve – ráadásul három évre előre.

A két szerződésért összesen nagyjából 11 millió eurót, azaz 3,4 milliárd forintot fizet ki a TV2, aminek a pénz ugyan nem jelent gondot, amióta Andy Vajna vette át az irányítást, de a kábelszolgáltatói ajánlatokkal mégsincs megelégedve, emiatt pedig már hetek óta megy az adok-kapok a felek között.

A La Ligára kizárólagos jogot vásárolt a TV2, a BL-nél pedig a B-csomagot szerezték meg, azaz a keddi és szerdai meccsnapon is ők választhatnak a mérkőzések közül az MTVA után. Az idei kiírásban este 19 és 21 órakor is lesznek meccsek, úgyhogy heti négy találkozó van veszélyben. A főtábla meccsei jövő héten, szeptember 18-tól indulnak.

Hozzászólások