szerző:
hvg.hu

Egy arany-, két ezüst- és egy bronzérem. Ez a mérlege a nemrég véget ért budapesti birkózó-vb-nek. Meg 1,8 milliárd forint. 2013-ban is rendeztünk vébét, akkor elég volt kevesebb mint 330 millió.

Kezdjük a számokkal:

  • a 2013-es budapesti vébé megrendezésére 328,7 millió forint közpént kapott a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ),
  • a 2018-asra 1,8 milliárdot.

A hatszorosára nőtt költségekről a 24.hu ír, feltéve a kérdést: miért? A kérdés jogos, megválaszolni nehéz. A lap szerint a 2013-as eseményre a szövetség összesen 625 442 880 forint bevételből gazdálkodott. Az Emmi 290 millió forint céltámogatást adott a vb-rendezésre. A Nefmi állta a 26,7 millió forintos jogdíjat, míg a Fővárosi Önkormányzat is beletett 12 millió forintot a rendezésbe. A szövetség 296 742 880 forint saját bevételt összegzett a világbajnoksággal kapcsolatban.

A költségvetés 52 százaléka érkezett ilyen-olyan formában állami forrásból, míg a szövetség a költségek 48 százalékát saját bevételeiből fedezte, összegzi a lap.

2018-ra a birkózók a 2018-as költségvetési tervükben 1 763 522 forinttal kalkuláltak, végül 2 milliárd forintos költségvetést adtak le az Emmi felé, amelyben bármily hihetetlen, de saját forrásként nulla forintot tüntettek fel.

Itt emlékeztetnénk arra, hogy Orbán Viktor épp a minapi vb idején mondta, hogy „Budapest globális sportfőváros”.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Élet és halál a lövészárokban – Nagyítás-fotógaléria

Élet és halál a lövészárokban – Nagyítás-fotógaléria

Egérürülékkel szennyezett nádcukrot hív vissza a Metro

Egérürülékkel szennyezett nádcukrot hív vissza a Metro

Svájci gleccseren rakták ki a világ legnagyobb képeslapját

Svájci gleccseren rakták ki a világ legnagyobb képeslapját

Szenvedett Rossi, míg az észtekkel játszott a csapata

Szenvedett Rossi, míg az észtekkel játszott a csapata

Idén is elmarad az igazi ősz, hétfőn már hózápor lehet

Idén is elmarad az igazi ősz, hétfőn már hózápor lehet

Macedón miniszterelnök: Gruevszkit elrabolhatták

Macedón miniszterelnök: Gruevszkit elrabolhatták