Az egyik legjobb triatlonos szerint válságban van a sportág Magyarországon

Az egyik legjobb triatlonos szerint válságban van a sportág Magyarországon

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Kuttor Csaba a triatlonszövetség vezetését okolja.

Látlelet címmel közölt egy írást a Magyar Triatlon Szövetségben uralkodó állapotokról Kuttor Csaba – írja az Index. A 43 éves sportoló három olimpiára jutott ki, Sydneyben vezetett is, végül a 30. helyen fejezte be a versenyt, Pekingben a 47. helyen zárt, Athénban viszont betegség miatt végül nem állt rajthoz. Kuttor jelenleg az ifjúságiak közt Európa-bajnok Horváth Zsanett edzője.

Kuttor szerint a szövetség válságban van, mégpedig az elnök, dr. Bátorfi Béla miatt. Az edző arról ír, Bátorfi és vele együtt a sportág teljes jelenlegi vezetése nem egy felépített, átgondolt stratégia mentén vezeti a sportágat, hanem egyik napról a másikra él. Bátorfi nem hozott szponzort a szövetségnek, és versenyekre sem jár, „Columbo felségeként” létezik, vagyis láthatatlan a legtöbb sportolónak.

Kuttor emellett azt kifogásolja, hogy az elnökségi tagok nem tudnak elvonatkoztatni érdekeiktől, és tisztán a sportág előrehaladását segítően dönteni. Az edző szerint a szövetség működhetne eredményesen is, mivel ehhez minden anyagi forrás adott, de az ő klubja például 2017 legjobbjaként jelenleg nulla forint műhelytámogatást kap.

El kell gondolkoznunk azon, vajon jól vannak-e elköltve azok a százmilliók

– zárja írását Kuttor. Bátorfi Béla neve egyébként ismerősen csenghet, őt a sajtóban Orbán Viktor fogorvosaként szoktak emlegetni.

Ha mindez igaz, akkor a triatlon a harmadik olyan olimpiai sportág, amely válságközeli helyzetben van Magyarországon. Korábban mi is írtunk róla, hogy a Magyar Ökölvívó Szakszövetség a csőd szélén áll, a teniszezőknél pedig hűtlen kezelés gyanúja miatt vizsgálódnak a hatóságok.

Hozzászólások