szerző:
MTI / hvg.hu

Focimeccs után kézilabdameccseket is le kell mondani az egyre durvább sárga mellényes demonstrációk miatt. A magyar érdekeltségű meccseket egyelőre nem érintik a lemondások.

A párizsi zavargások miatt szombatról vasárnapra halasztották a Franciaországban zajló női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének két nantes-i mérkőzését.

A kontinenstorna szervezői azt írták, a Párizsban zajló tüntetések miatt nem lesz megközelíthető a nantes-i sportcsarnok, ezért az európai szövetség (EHF) és a szervezőbizottság – a helyi és a nemzeti hatóságokkal történt egyeztetések után – kénytelen volt a halasztás mellett dönteni.

A módosítás értelmében a házigazda és világbajnok francia válogatott vasárnap 15 órától játszik Svédországgal, az olimpiai címvédő orosz csapat pedig 18 órától mérkőzik Szerbiával.

A francia kormány adó- és szociális politikája ellen tiltakozó sárga mellényes mozgalom november 17-én kezdődött megmozdulásain eddig négyen vesztették életüket, és több százan megsérültek. A rendőrök rég tapasztalt erőszakról számoltak be.

A tüntetések a hétvégén is folytatódnak annak ellenére, hogy Macronék visszavonulót fújtak az adóemelés ügyében. Szombaton 89 ezer biztonságit mozgósítanak Franciaország-szerte a sárga mellényesek újabb tüntetése miatt.

A párizsi zavargások miatt a francia labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában hat mérkőzés is elmarad, illetve több múzeumot is bezártak ugyanezen okból.

A rendőrök korábban tarkóra kulcsolt kézzel térdepeltettek diákokat, illetve egyre több hang mondja, hogy Macron is belebukhat a szűnni nem akaró tüntetéshullámba.

A kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének magyar érdekeltségű csoportját Nancyban egyelőre nem érintik a tüntetések. A torna legjobb hat csapata jövő pénteken és vasárnap Párizsban lép pályára, ott rendezik ugyanis az elődöntőket és a helyosztókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Egy pisztolynak látszó tárgy is előkerült, amikor az MTVA őrei Hadházyval dulakodtak

Egy pisztolynak látszó tárgy is előkerült, amikor az MTVA őrei Hadházyval dulakodtak

Bródy János szembesítette a régi Orbán Viktort a maival

Bródy János szembesítette a régi Orbán Viktort a maival

A tüntetések mérlege: összenőtt, ami nem tartozik össze?

A tüntetések mérlege: összenőtt, ami nem tartozik össze?

Ne essen kétségbe, segítünk karácsonyi ajándékokat készíteni!

Ne essen kétségbe, segítünk karácsonyi ajándékokat készíteni!

MTVA: megsérült az egyik biztonsági őr

MTVA: megsérült az egyik biztonsági őr

A fiatalok között 10 százalékon a Momentum

A fiatalok között 10 százalékon a Momentum